به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، "میخائیل پودولیاک"، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، روز گذشته اعلام کرد که اوکراین "حق دارد" همه چیز را در مناطق کریمه، دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون نابود کند.
وی در یک برنامه تلویزیونی یادآور شد که کییف نیازی به حمله به مسکو ندارد. به گفته وی، در حال حاضر این کشور اهداف دارای اولویت بیشتری دارد و هر چیزی که در مناطق کریمه، لوهانسک، دونتسک، و مناطق اشغال شده زاپروژیا و خرسون واقع شده را میتواند نابود کند.
پودولیاک مدعی شد که چنین اقداماتی توسط قوانین بینالمللی برای اوکراین تضمین شده است. او افزود: "یعنی ما قانوناً حق داریم همه چیز را در این مناطق از بین ببریم و در این صورت حتی یک ادعای قانونی هم علیه ما وجود نخواهد داشت".
هفته گذشته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در پیامی ویدیویی گفته بود که وظیفه اصلی این کشور بازگرداندن مناطق اشغال شده دونباس و کریمه است. وی ابراز اطمینان کرد که شبه جزیره کریمه بالاخره به اوکراین باز خواهد گشت. زلنسکی در اوایل ماه آوریل نیز بازگرداندن کریمه به اوکراین را تنها گزینه برای دست یابی به صلح نامیده بود.
چندین ماه قبل و در اواخر فوریه، زلنسکی مدعی شده بود که نیروهای اوکراینی «از لحاظ روحیه و فنی» برای تصرف کریمه آمادگی کامل دارند. در آن زمان دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی سخنگوی کرملین تاکید کرد که شبه جزیره کریمه، مانند دونباس، بخشی از خاک فدراسیون روسیه است و امنیت این مناطق به طور قابل اعتمادی تضمین شده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز چهارصد و بیست و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
برخی اعضای مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در حال تهیه پیش نویس لایحهای هستند که به موجب آن کشور اوکراین باید با بازگرداندن این کشور به وضعیت مرزهای شناخته شده سال 1991 به درگیری نظامی پایان دهد. این مسئله شب گذشته توسط پورتال خبری یاهو نیوز (Yahoo News) اعلام شد.
احتمالاً این قطعنامه امروز چهارشنبه ارائه خواهد شد. این سند ابتدا در کمیته امور بین الملل مجلس نمایندگان بررسی خواهد شد. در این سند تاکید شده که "سیاست ایالات متحده مبنی بر این اصل است که به پیروز شدن اوکراین در برابر تجاوز نظامی روسیه و بازگرداندن این کشور به مرزهای به رسمیت شناخته شده بین المللی در سال 1991 کمک کند".
نویسندگان این لایحه، نمایندگان حزب دموکرات، استیو کوهن و جو ویلسون، از حزب جمهوری خواه هستند که در عین حال خواستار عضویت اوکراین در ناتو هستند و معتقدند که مسکو باید مجبور به پرداخت غرامت به کییف شود.
کارین ژان پیر، سخنگوی رسمی کاخ سفید، شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده از سیاست "درهای باز" ناتو حمایت میکند و در عین حال معتقد است که تصمیم گیری برای پذیرش اوکراین در صفوف این ائتلاف باید توسط خود این سازمان گرفته شود.
ژان پیر در پاسخ به این سوال که آیا جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از عضویت اوکراین در ناتو حمایت میکند یا خیر، گفت: ما از سیاست "درهای باز" حمایت میکنیم، البته این تصمیم باید توسط کشورهای متحد در ناتو و متحدینی که به دنبال پیوستن به ناتو هستند گرفته شود.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال تاکید کرد، در حال حاضر، اولویت برای ایالات متحده ارائه کمکهای نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه به اوکراین با هدف پیروزی این کشور در میدان نبرد با روسیه است.
روز سه شنبه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، فرمانی را در مورد اقدامات تلافی جویانه در صورت توقیف داراییهای روسیه در خارج از کشور امضا کرد.
در این فرمان تاکید شده که در صورت توقیف یا محدودیت حقوقی بر داراییهای روسیه در خارج از کشور، مدیریت خارجی اقدامات مشابهی را علیه داراییهای کشورهای غیردوست در خاک فدراسیون روسیه اعمال خواهد کرد. بر اساس این فرمان، اقدامات مربوطه در رابطه با مصادره اموال شهروندان و شرکتهای روسی نیز در نظر گرفته میشود.
از جمله داراییهای خارجی قابل انتقال به مدیریت موقت آژانس مدیریت املاک فدرال، سهام سهامداران خارجی در شرکتهای فعال در روسیه است. در عین حال، مدیریت موقت داراییهای کشورهای غیردوست در روسیه ممکن است با تصمیم رئیس جمهور خاتمه یابد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه شب گذشته در یک برنامه زنده از شبکه تلویزیونی راسیا-1 اعلام کرد که روسیه تمام آنچه را که دیپلماتهای غربی در شورای امنیت سازمان ملل گفته اند ثبت کرده است و سخنان آنها بازتابی از به بن بست رسیدن سیاست خارجی کشورهای غربی است.
ریابکوف تاکید کرد: «هیچ چیز جدیدی و هیچ تمایلی مطلق برای گوش دادن به استدلالهای ما وجود نداشت و مهمتر از همه، عدم تمایل آنها به کنار گذاشتن روند تشدید مخرب اوضاع، که بسیار خطرناک است مشاهده شد.»
این دیپلمات تاکید کرد که علاوه بر آنچه چندین ماه است تکرار شده، حتی یک استدلال منطقی نیز شنیده نشد و این نشان دهنده انحطاط و فروپاشی کامل دیپلماسی غربی و همچنین نشان دهنده بن بست سیاست خارجی کشورهای غربی به رهبری آمریکا است که در شورای امنیت سازمان ملل متحد حضور دارند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به نیویورک، به منظور شرکت در شورای امنیت سازمان ملل متحد در پایان دوره ریاست روسیه، تاکید کرد که مقامات انگلیسی باید از مسئولیت سنگین خود در قبال انتقال مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده به ارتش اوکراین آگاه باشند.
لاوروف گفت: «ما بارها در خصوص عواقب بسیار فجیع استفاده از اورانیوم ضعیف شده صحبت کردهایم. حال هر کس میخواهد بگوید که آنها رادیواکتیو نبوده و در فهرست مواد ممنوعه آژانس بین المللی انرژی اتمی گنجانده نشده است.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به این واقعیت که عواقب ناشی از اصابت موشکهای دارای با اورانیوم ضعیف شده، پیش از این نیز قربانیان زیادی داشته است، افزود: «حقایق ثبت شده و مصاحبههایی با افرادی وجود دارد که [از پیامدهای چنین حملاتی]در یوگسلاوی سابق [در جریان بمباران ناتو در سال 1999]آسیب دیده اند و آنها از شبکههای تلویزیونی در سراسر جهان پخش شده و همه از آن اطلاع دارند.»
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اظهارات کشورهای غربی در مورد آغاز احتمالی مذاکرات بین روسیه و اوکراین تنها پس از عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین را شیزوفرنی (نوعی روان پریشی) نامید.
وی شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود در پایان سفرش به نیویورک، گفت: اکنون چنین تئوری مضحکی ظاهر شده استف گفته شده: اجازه دهید ما (کشورهای غربی) اکنون یک ضد حمله موفق را به اوکراین ارائه دهیم و سپس از اوکراین و ولودیمیر زلنسکی، بخواهیم تا مذاکرات با مسکو را آغاز کند.... در حالی که ما میخواهیم هیچ تهدیدی برای امنیت ما از خاک اوکراین وجود نداشته باشد و این تهدیدها سالهاست که در آنجا انباشته شده، به ویژه پس از کودتای فوریه 2014 این خطرات افزایش یافته است.»
پیش از این، مجله نیوزویک با استناد به اسناد لو رفته پنتاگون، نوشت که عملیات ضد حمله ارتش اوکراین ممکن است از اواخر ماه آوریل آغاز شود. این نشریه یادآور شد که "تدارکات و پشتیبانی برای حمله اوکراین به این کشور ارسال شده است". جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه داده نشد.
وزیر امور خارجه روسیه در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اعلام کرد که رهبران کشورهای غربی زمانی شروع به صحبت در مورد جنگ جهانی سوم کردند که روسیه در این مورد "به طور کلی سکوت کرده بود".
سرگئی لاوروف این واقعیت را مورد توجه قرار داد که سخنان سیاستمداران غربی در این باره از سوی سیاستمدارانی از جمله لیز تراس، نخست وزیر سابق انگلیس و ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه سابق فرانسه، درباره جنگ جهانی سوم "کلیک" خورد. وی تاکید کرد: «این اظهارات زمانی بود که ما به طور کلی در مورد جنگ جهانی سوم سکوت کرده بودیم.»
وزیر امور خارجه همچنین ابراز امیدواری کرد که کشورهای غربی مسئولیت پذیر باشند و در صورت پیروزی روسیه در اوکراین، وقوع یک درگیری نظامی جهانی را اجتناب ناپذیر اعلام کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، چند روز قبل هشدار داد که انتخاب جو بایدن، رهبر ایالات متحده برای دومین دوره ریاستجمهوری میتواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که کشورهای غربی و به خصوص ایالات متحده در مورد اجرای توافقنامه صادرات غلات جدی نیستند.
او گفت: سازمان ملل تلاش میکند تا موضوع اجرای کامل این توافقنامه را حل و فصل کند و با کشورهایی که تحریمهای ضد روسیه را اعمال کردهاند، به ویژه بر بانک کشاورزی روسیه مذاکره کند. برای اینکه ارتباط این بانک با سوئیفت قطع شده و ظاهراً کسی قصد ندارد این مشکل را برطرف کند. مشخص است که برخورد کشورهای غربی برای رفع موانع بر سر راه ادامه توافق غلات جدی نیست.
لاوروف یادآور شد، همه چیز با هدف جلوگیری از عرضه غلات و کودهای شیمیایی روسیه در بازارهای جهانی و ارسال به کشورهای خاص انجام میشود و این کار برنامه جهانی غذا را که به فقیرترین کشورها کمک میکند، پیچیدهتر کرده است.