به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب گفت که «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه هنگامی که جنگ در سوریه آغاز شد و مخالفان نتوانستند وارد دمشق شوند، جنگ در سوریه را برد.
وی معتقد است که پیش از تعجیل در تصمیم گیری برای تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب میبایست فرصت به سوریه داده میشد.
ابوالغیط افزود: اگر آن زمان در اتحادیه عرب بودم، به هیچ وجه با این تصمیم موافقت نمیکردم.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت که پس از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با بشار اسد دیدار خواهد کرد و این دیدار پیش از بازگشت سوریه از نظر حقوقی و قانونی امکان پذیر نیست.
وی ضمن بررسی مساله بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، بر افزایش تمایل سوریه برای بازگشت طی دوره اخیر تاکید کرد و گفت که هنوز این مساله تعیین تکلیف نشده است.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت: امروز رویکردی برای برقراری روابط با دمشق وجود دارد، اما مساله بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هنوز تعیین تکلیف نشده است.
وی با بیان اینکه در نشست وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با حضور مصر، اردن و عراق در جده، این مساله بررسی شد، اما نظرات کشورهای عربی مختلف بود.
ابوالغیط مجددا تاکید کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب قطعی است، اما هنوز تعیین تکلیف نشده است.
«قیس سعید الخمیس»، رئیس جمهور تونس، پس از 11 سال قطع روابط دیپلماتیک با سوریه از زمان آغاز درگیریها در این کشور، «محمد المهذبی» را به عنوان سفیر فوق العاده تونس در دمشق منصوب کرد.
طبق اعلام ریاست جمهوری تونس، «المهذبی» استوارنامه خود را از سعید دریافت کرد.
این انتصاب پس از سفر هفته گذشته «فیصل مقداد»، وزیر امور خارجه سوریه به تونس صورت گرفت.
دمشق در پی اقدام رئیس جمهور تونس برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور که از آغاز درگیریها در سوریه قطع شده بود، اعلام کرده بود که قصد دارد سفیر خود را در تونس تعیین کند.
تبادل نمایندگیهای دیپلماتیک بین دو کشور در حالی صورت میگیرد که سوریه شاهد گشایش بی سابقهای از سوی چندین کشور عربی نسبت به خود به ویژه پس از زلزله ویرانگر اخیر است.
سعید حدود یک ماه پیش از وزارت امور خارجه تونس خواسته بود تا اقدامات تعیین سفیر تونس در دمشق را آغاز کند.
این امر پس از آن صورت گرفت که وی با تأکید بر اینکه «هیچ توجیهی» برای عدم تبادل سفیر بین دو کشور وجود ندارد، از احیای روابط دیپلماتیک بین دو کشور خبر داد.
در سال 2012، در زمان حکومت «منصف مرزوقی»، رئیس جمهور سابق تونس، این کشور در همراهی با چندین کشور عربی روابط دیپلماتیک خود را با دمشق قطع کرد که این اقدام با انتقاد شدید احزاب مخالف تونس مواجه شد.
در سال 2015، تونس اولین گامهای دیپلماتیک خود در قبال سوریه را با انتصاب یک نماینده کنسولی در دمشق برداشت.
پس از آغاز درگیریها در سوریه در سال 2011، چندین کشور عربی روابط دیپلماتیک خود را با سوریه قطع کرده و سفارتهای خود را تعطیل کردند و اتحادیه کشورهای عربی نیز عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورد.
با این حال، در چند سال گذشته، نشانههایی از گشایش عربی در موضوع سوریه ظاهر شده که با بازگشایی سفارت امارات متحده عربی در این کشور در سال 2018 آغاز شد.