کد خبر:۱۰۷۳۱۶۱

صفری: فعالیت کامل اقتصادی ایران و عربستان از زمانی است که دو سفیر مستقر شوند

معاون دیپلماسی اقتصادی وزرات امور خارجه درباره همکاری‌های اقتصادی با عربستان گفت: هیئت‌هایی دارند به آنجا می‌روند و فعالیت خودشان را شروع کردند. فعالیت کامل از زمانی است که دو سفیر مستقر شوند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در نشست خبری خود در خصوص نمایشگاه «توانمندی‌های صادراتی ایران» گفت: این نمایشگاه چند سالی بود برگزار نشده بود. دولت سیزدهم یکی از اولویت‌های مهمش همکاری با کشور‌های همسایه، کشور‌های آفریقایی، آمریکای لاتین، آسیا شرقی و اروپا بوده و ارزآوری و صادرات جزو اولویت‌های کشور است.

وی ادامه داد: بعد از صحبت‌هایی که مقام معظم رهبری هم سال گذشته و هم امسال داشتند در جهت صادرات غیرنفتی و توان صادراتی ما که بیش از این ظرفیت است، وزارت خارجه در کنار وزارت صمت، تجارت خارجی و دوستان برگزار کننده نمایشگاه، یک همکاری از مهر سال گذشته باهم داشتیم. فعال کردن نمایندگی‌هایمان که اصلا وظیفه معاونت دیپلماسی اقتصادی است، با این کار توانستیم به یک جایی برسیم که تا الان بیش از 60 کشور با اشتیاق طلب کردند تا در این نمایشگاه شرکت کنند.

صفری افزود: حدود بین 1500 تا 2000 نفر را پذیرفتیم. دولت جمهوری اسلامی ایران این بار کاملا حمایت مالی، معنوی و سیاسی و اقتصادی را از این نمایشگاه را داشته است. این یک شروع بسیار خوبی است برای ما و ان‌شاالله سال آینده وسیع‌تر با پشتیبانی بیشتر این اجرا خواهد شد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه در خصوص شرکت کنندگان در این نمایشگاه گفت: شرکت کنندگان داخلی حدود 750 شرکت داخلی ستاره دار برای صادرات هستند، حضور دارند. امسال یکی از ویژگی‌هایی که این نمایشگاه دارد، بخش خدمات و صنعت است.

وی در خصوص همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های منطقه با وجود تحریم‌ها توضیح داد: ما با کشور‌های همسایه صادرات خیلی خوبی داریم. بخش خصوصی همه پول خودش را می‌آورد. با وجود اینکه تحریم هستیم، ولی شرکت‌های خصوصی بلد هستند که ارز حاصل از صادرات را وارد کشور بکنند. ما همیشه بحث می‌کنیم که آقای دولت تو که رفتی پولت آنجا مانده چرا بخش خصوصی راهش را بلد است. کار دارد انجام می‌شود و پلتفرم‌های خاصی با کشور‌های همسایه و مشترک المنافع انجام شده است.

صفری افزود: به زودی ما اجلاسی به نام ACU داریم که برای کشور‌های ایران، پاکستان، هند و دیگر هستند که این تاکنون فعال نبوده است. امسال بانک مرکزی ما از روسای بانک مرکزی این کشور‌ها دعوت کرده هم اعضا و هم ناظرین شرکت کنند و مسئله اصلی آنان این است که چگونه بتوانیم دلار را از مبادلات حذف کنیم و از پول‌های ملی استفاده شود. همچنین چگونه این انتقال‌ها شکل بگیرد. در این جهت دولت حرکت کرده است.

معاون وزیر خارجه همچنین در خصوص همکاری با عربستان تصریح کرد: در خصوص عربستان تازه ما داریم هم سرکنسولگری و هم سفارتمان را آماده بازگشایی می‌کنیم و آنان هم در حال آماده سازی هستند تا چند روزه آینده سفر وزرای خارجه و سفرا شکل بگیرد. ما با بخش بازرگانی آنان ارتباط برقرار کردیم. هیئت‌هایی دارند به آنجا می‌روند و فعالیت خودشان را شروع کردند. فعالیت کامل از زمانی است که دو سفیر مستقر شوند و در خصوص ویزا و مسائل دیگر باید اقداماتی صورت گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار