کد خبر:۱۰۸۱۵۳۷
مدیرکل دفتر عربی سازمان توسعه تجارت در گفتگو با دانشجو مطرح کرد؛

عراق و امارات بزرگترین شرکای تجاری ایران در منطقه / تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی به یک میلیارد دلار رسید+ فیلم

مدیرکل دفتر عربی سازمان توسعه تجارت گفت: عراق و امارات بزرگترین شرکای تجاری ایران در منطقه هستند. کشور‌های عراق و امارات در رده‌های اول تا سوم تجارت خارجی ایران قرار دارند.

فرزاد پیلتن مدیرکل دفتر عربی سازمان توسعه تجارت در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: عراق و امارات بزرگترین شرکای تجاری ایران در منطقه هستند. کشور‌های عراق و امارات در رده‌های اول تا سوم تجارت خارجی ایران قرار دارند.

وی افزود: همچنین تجارت ایران با عمان در سال‌های اخیر به ۲ میلیارد دلار رسیده است و رابطه تجاری با کشور‌هایی مثل قطر سوریه و لبنان در مسیر توسعه قرار گرفته است. امیدواریم بهبود رابطه ایران با عربستان منشا توسعه بهتر روابط با سایر کشور‌های عربی باشد چرا که عربستان در بین کشور‌های عربی از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است.

پیلتن در ادامه گفت: همچنین با توجه به موافقتنامه تجارت آزادی که با کشور‌های عربی داریم این امکان برای صادر‌کنندگان ما فراهم هست که از طریق این موافقتنامه با سایر کشور‌ها توسعه تجاری داشته باشند.

مدیرکل دفتر عربی سازمان توسعه تجارت افزود: تردیدی نیست که امنیت و ثبات اقتصادی و ثبات در روابط سیاسی در سطح منطقه‌ای به توسعه روابط تجاری کمک می‌کند چنانچه ما انتظار داریم بعد از بهبود شرایط سیاسی بین ایران و کشور عربستان توسعه‌ی روابط به سایر کشور‌های عرب منطقه تسری پیدا کند.

کد ویدیو

پیلتن در ادامه مصاحبه با خبرگزاری دانشجو گفت: صادرات ما در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به کشور‌های افریقایی به رکورد یک میلیارد دلار رسید. این رشد در مقایسه با تجارت ما با کشور‌های افریقایی در سال‌های قبل‌تر که به ۴۰۰ _ ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسید رشد چشمگیری است.

وی افزود: این در حالی است که با مشکلاتی مثل دوری مسافت، هزینه‌های زیاد، ناشناخته بودن بازار‌های افریقایی، ارتباط کمی که بین بخش‌های خصوصی بین دو کشور‌ها وجود دارد.

مدیرکل دفتر عربی سازمان توسعه تجارت گفت: ولی با تلاش‌های سازمان توسعه تجارت ایران، وزارت امور خارجه، رایزنان امور بازرگانی و سفارتخانه‌های ما؛ خوشبختانه صادرات به کشور‌های افریقایی از مرز یک میلیارد دلار عبور کرده و این پیش بینی وجود دارد که ما در سال‌های آینده با تمرکزی که دولت جدید بر قاره‌ی افریقا دارد به اهداف بالا تری هم دست پیدا کنیم.

کد ویدیو

پیلتن در ادامه گفت: رابطه تجاری ایران با عربستان هم در زمینه صادرات کالا و هم در زمینه برطرف کردن نیاز‌های خودمان می‌تواند باشد. همچنین در زمینه سرمایه گذاری مشترک و تولید مشترک با برند‌های دو کشور و یا برند مشترک، با توجه به مزیت‌های موافقنامه‌های تجارت آزاد عربی می‌توانیم با کشور‌های عربی همکاری اقتصادی و تجاری داشته باشیم.

مدیرکل دفتر عربی سازمان توسعه تجارت افزود: در زمینه گردشگری، ترانزیت کالا، صادرات مجدد ظرفیت‌های همکاری بین ایران و کشور‌های عربی وجود دارد. طرح امنیت غذایی با کشور‌های خلیج فارس طرح بسیار مهمی است که ما می‌توانیم در شهرک‌های کشاورزیمان محصولات غذایی کشور‌های عربی را تامین کنیم.

وی در انتها گفت: همچنان مشکل مبادله ارز، حمل و نقل سریع و ساده و ارزان کالا و تحریم‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و بعضی کشور‌های عربی از جمله عربستان، وجود دارد که همه‌ی این‌ها نیازمند مذاکره و پیگیری است.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار