به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از گاردین، زلنسکی جمعه شب در توییتی نوشت: از تصمیم ایالات متحده و بایدن برای حمایت از ائتلاف بینالمللی جتهای جنگنده استقبال میکنم.
وی افزود: این امر ارتش ما را در آسمان بسیار تقویت خواهد کرد. من روی بحث در مورد اجرای عملی این تصمیم در اجلاس گروه هفت در هیروشیما حساب میکنم.
این در حالی است که دو تن از مقامات ارشد آمریکایی که به شرط فاش نشدن نام آنها با آسوشیتدپرس گفتگو کردند، خبر دادند که رهبران قدرتمندترین دموکراسیهای جهان در تلاش برای تشدید تحریمها علیه روسیه به خاطر ۱۵ ماه تهاجم نظامی این کشور به اوکراین هستند و رئیسجمهور آمریکا هم روز جمعه به متحدانش در گروه هفت گفت که در حال تصویب طرحهایی برای آموزش خلبانان اوکراینی برای کنترل و هدایت جنگندههای F-۱۶ ساخت آمریکا است.
به نوشته آسوشیتدپرس، زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیوسته خواستار تامین جنگندههای غربی برای تقویت دفاع کشورش در برابر تهاجم روسیه شده است، اما تاکنون با شک و تردید آمریکا مبنی بر تغییر مسیر در جنگ مواجه بوده است.
اکنون در حالی که اوکراین دفاع هوایی خود را با مجموعهای از سیستمهای ضد هوایی ارائه شده توسط غرب بهبود بخشیده و برای آغاز یک حمله متقابل علیه روسیه آماده میشود، مقامات این کشور بر این باورند که این جتها میتوانند در نبرد مفید و برای امنیت طولانی مدت این کشور ضروری باشند.
آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: در حالی که حمایت بایدن از آموزش خلبانان اوکراینی بر روی جتهای جنگنده پیشرفته از سوی کارشناسان به عنوان مقدمهای برای ارسال این جنگنده به اوکراین برای اولین بار در نظر گرفته میشود، اما رئیس جمهور آمریکا به رهبران گروه هفت تاکید کرده است که تصمیمگیری درباره زمان ارسال و تعداد جنگندههای ارسالی و اینکه چه کشوری این جنگندههای نسل چهارم را به اوکراین خواهد داد، موضوعاتی است که در ماههای آینده و در حالی که روند آموزش خلبانان اوکراینی در حال انجام است، درباره آنها تصمیمگیری خواهد شد.
این دو مقام ارشد آمریکایی خاطرنشان کردند که آموزش کنترل و هدایت جنگندههای اف-۱۶ قرار است در اروپا انجام شود و احتمالا در هفتههای آینده آغاز خواهد شد.
به نوشته آسوشیتدپرس، متحدان اروپایی اوکراین در هفتههای اخیر همانند اعضای کابینه بایدن از جمله آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به فکر ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین هستند.
بر اساس قوانین صدور مجوز صادرات، ایالات متحده باید قبل از هرگونه تلاش متحدان برای آموزش خلبانان اوکراینی یا ارائه جنگندههای آمریکایی به کییف، موافقت خود را با این موارد اعلام کند.
گروه هفت شامل ژاپن، ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا و ایتالیا و همچنین اتحادیه اروپا است.