کد خبر:۱۰۷۶۳۱۴
یک نماینده مجلس در گفت‌وگو با دانشجو:

سازمان امور اراضی کشور قانون را زیر پا نگذارد/ خرد شدن اراضی کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: با کلیت صدور سند برای اراضی کشاورزی موافق هستم اما باید دو ملاحظه مقیاس و نوع صدور سند در این موضوع رعایت شود.

سازمان امور اراضی کشور قانون را زیر پا نگذارد/ خرد شدن اراضی کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد

علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره صدور سند برای تمامی اراضی کشاورزی گفت: ما یک قانونی به نام قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و باغات داریم. در این قانون که آیین‌نامه آن هم مصوب شده است؛ حداقل متراژ‌هایی برای اراضی زراعی و باغات در نظر گرفته شده که متراژ زمین‌ها نباید کمتر از آن باشد.

وی افزود: پس حتی اگر ما می‌خواهیم سند صادر کنیم، باید با دیدگاه جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی این کار را انجام دهیم. به عنوان مثال زمینی را در نظر بگیرید که ۱۰ هکتار بوده و بین ۵ نفر تقسیم شده و به مرور زمان به قطعه‌های کوچک ۱۰۰۰ متری تبدیل شده است. ما نباید این زمین را دوباره خرد کنیم. حتی باید بعضی مشوق‌ها را هم در نظر بگیریم که به یکپارچه سازی زمین‌ها کمک کند. به عنوان مثال ما باید ۱۰ قطعه زمین ۱۰۰۰ متری را تجمیع کنیم و به زمین‌های یک هکتاری تبدیل کنیم؛ نه اینکه آن‌ها را خرد کنیم و در آینده دوباره یک مشکل جدیدی برای کشور به وجود بیاوریم.

این نماینده مجلس ادامه داد: باید بر اساس قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی و یکپارچه سازی تصمیم بگیریم. این طرحی که دارد انجام می‌شود، به قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی و تجمیع آن‌ها آسیب می‌رساند که باید مراقب این موضوع باشیم.

عضو کمیسیون کشاورزی درباره اینکه این طرح با قوانین مغایرت دارد یا نه گفت: این طرح با قانون مغایرت دارد. در دوره گذشته در وزارت جهاد کشاورزی این موضوع مطرح شد که برای همه زمین‌ها سند صادر کنیم. من هم با صدور سند موافق هستم، اما این کار باید در قالب یکپارچه شدن اراضی انجام شود. سازمان امور اراضی کشور نیز نباید قوانین را زیر پا بگذارد.

عباسی همچنین درباره فعالیت‌های کمیسیون کشاورزی در جهت مخالفت با این طرح، عنوان کرد: ما در کمیته منابع طبیعی و اراضی جلسات متعددی برگزار کردیم، کارشناسان مختلف دعوت شدند، جمع بندی‌هایی انجام شد و پیشنهاداتی مطرح شد، اما هنوز نهایی نشده است. در کمیسیون نیز اکثر افراد مخالف این طرح هستند؛ چون این کار، در آینده امنیت غذایی ما را به خطر می‌اندازد و کاربری اراضی تغییر می‌کند و همه آن‌ها در آینده تبدیل به ویلا خواهند شد.

وی در ادامه درباره اینکه راهکار جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی چیست؟ گفت: ما نیازی به قانون جدید نداریم. باید قانون‌هایی که از قبل وجود دارد را رعایت کنیم. اینکه من به عنوان یک مسئول، پیشنهادی را به این شکل مطرح کنم که با قانون هم مغایرت دارد و صرفا رضایتمندی برخی را در نظر بگیرم، قطعا در آینده کشور را دچار مشکل خواهم کرد. ما باید به عنوان مجلس شورای اسلامی تلاش کنیم که قانون‌های قبلی رعایت شوند و نیازی به قانون جدید نداریم. باید تلاش کنیم که اراضی خرد نشوند و حتی اگر می‌خواهیم سند صادر کنیم حداقل‌ها را رعایت کنیم تا خودمان محرکی برای خرد شدن نباشیم.


عباسی در پایان درباره اینکه همه باید تلاش کنیم که تا از این اتفاق جلوگیری کنیم عنوان کرد: باید یک کار منسجم در این بخش انجام شود تا اگر کسی مسیر اشتباهی را طی می‌کند، به اصلاح آن کمک کنیم. ما مخالف صدور سند نیستیم. طبیعتا کشاورزان برای زمین‌هایشان نیاز به سند دارند. چیزی که باید مورد توجه قرار بگیرد، مقیاس‌ها و نوع صدور سند است؛ بنابراین گزارش، صدور سند برای زمین‌های کشاورزی در هر متراژی، طرحی است که این روز‌ها توسط سازمان امور اراضی کشور پیگیری می‌شود و مسئولین این سازمان به دنبال آن هستند که تقریبا برای تمام زمین‌های کشاورزی و باغی در هر متراژی سند رسمی صار کنند. این اتفاق، اما در این مدت مخالفان زیادی داشته که همه آن‌ها ضمن مخالفت و ابراز نگرانی برای آینده زمین‌های کشاورزی درخواست دارند که از اجرای این طرح جلوگیری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار