آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۷۶۵۷۰

"فلسطین؛ محرمانه زدایی" در پرس تی وی / رمزگشایی از پیام‌های شهادت "خضر عدنان" در زندان‌های رژیم اشغالگر قدس

خضر عدنان پیشتر نیز در زندان‌های رژیم اشغالگر قدس دست به اعتصاب غذا زده بود با این حال، آخرین اقدام وی در این زمینه به شهادتش ختم شد. او با هر چیزی که در دست داشت با رژیم صهیونیستی به مبارزه برخاست و بدون تردید نام وی به ستاره‌ای در دل تاریخ تبدیل شده است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ حسین نجار_ اخیرا خضر عدنان از رهبران جنبش جهاد اسلامی فسلطین که یک نانوا، پدر، ریاضیدان و البته سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز بود، بر اثر اعتصاب غذای ۸۷ روزه در زندانی‌های رژیم اشغالگر قدس، جان خود را از دست داد. خضر عدنان علیه بازداشتِ غیرقانونی خود توسط رژیم اسرائیل دست به اعتصاب غذا زده بود. وی در دوران جوانی خود به دلیل رهبری اعتراضات علیه سفر نخست وزیر وقتِ فرانسه لیونل جوزپین به دانشگاهی که در رام الله در آن درس می‌خواند نیز بازداشت شده بود.

او پس از آنکه مدرک دانشکاهی خود در رشته ریاضی را اخذ کرد، اقدام به ایجاد یک نانوایی نمود و به فقرای فلسطینی کمک می‌کرد. جالب اینکه یکچنین فردی که به دنبال سیر کردن دیگران بوده، خود از ابزار گرسنگی و اعتصاب جهت نشان دادن اعتراضش به رژیم اشغالگر قدس بهره برده است. خضر عدنان در طول حیات خود ۱۲ بار از سوی رژیم اشغالگر قدس بازداشت شد که در بیشتر مواقع، بازداشت وی بدون ارائه هرگونه دلیل انجام شده است.

پیش بینی می‌شود که ۸۰۰ فلسطینی دیگر نیز در زندان‌های رژیم صهیونیستی بدون ارئه هرگونه دلیلی از سوی صهیونیست‌ها در بازداشت باشند. خضر عدنان پیشتر نیز در زندان‌های رژیم اشغالگر قدس دست به اعتصاب غذا زده بود با این حال، آخرین اقدام وی در این زمینه به شهادتش ختم شد. او با هر چیزی که در دست داشت با رژیم صهیونیستی به مبارزه برخاست و بدون تردید نام وی به ستاره‌ای در دل تاریخ تبدیل شده است.

از این رو، برنامه فلسطین محرمانه زدایی شبکه پرس تی وی در گفتگو با دیوید میلر، استاد سابق دانشگاه بریستول بریتانیا و فعال سیاسی و اجتماعی حامی حقوق ملت فلسطین و همچنین یوسف الحِلو، نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی، به واکاوی ابعاد مختلف مبارزات شهید "خضر عدنان" و به ویژه اعتصاب غذای اخیر وی علیه رویه‌های غیرقانونی و نامشروع رژیم اشغالگر قدس پرداخت.

در ابتدا یوسف الحلو گفت که شهید خضر عدنان نسبت به آنچه رژیم اشغالگر قدس رویه "بازداشت‌های اداری" می‌خواند و در قالب آن اقدام به بازداشت بی دلیل و غیرقانونی افراد می‌کند، اعتراض داشت. اکنون بیش از ۸۰۰ فلسطینی دیگر نیز تحت این رویه غیرقانونی در بازداشت هستند.
با این حال، پس از شهادت خضر عدنان شاهد آن بودیم که جنبش جهاد اسلامی فلسطین با قدرت فراوان نسبت به این مساله واکنش نشان داد و با شلیک چندین موشک به اراضی اشغالی، به تلافی از شهادت خضر عدنان در زندان‌های رژیم اشغالگر قدس پرداخت. اقدامی که نشان می‌دهد تا چه اندازه جریان مقامت فلسطین توانسته قواعد بازدرندگی مطلوبِ صهیونیست‌ها را به نفع خود تغییر دهد.

دیوید میلر نیز به این مساله اشاره کرد که پس از شهادت خضر عدنان شاهد آن بودیم که طیف‌های مختلفی از گروه‌های فلسطینی ها، فارغ از نوعِ دیدگاهشان این اقدام صهیونیست‌ها را محکوم کردند. مساله‌ای که خود نشان از آن دارد که دایره اقدامات جریان مقاومت فلسطینی علیه رژیم اشغالگر قدس به نحو قابل توجهی گسترش یافته و به یک مساله جدی برای این رژیم تبدیل شده است.

یوسف الحلو نیز به طور خاص به این نکته اشاره کرد که شهادت خضر عدنان از وی یک قهرمان ملی به تمام معنا ساخت. او در راه عقیده اش به شهادت رسید و عجیب اینکه رژیم اشغالگر قدس بی توجهی قابل توجهی را به وی و وضعیتش در زندان‌های خود انجام داد. تردیدی نیست که شهادت خضر عدنان از وی فردِ خطرناک تری علیه رژیم اشغالگر قدس ساخته و او الهام بخش بسیاری دیگر از مبارزان فلسطینی در نبردشان علیه صهیونیست‌ها خواهد بود.

دیوید میلر نیز گفت که جنبش جهاد اسلامی فسلطین که اتفاقا خضر عدنان نیز عضوی از آن بود، به دو دلیل به شدت مورد غضبِ رژیم اشغالگر قدس است. اولا این جنبش ارتباطات و پیوند‌های قوی و مستحکمی را با جمهوری اسلامی ایران دارد و این مساله صهیونیست‌ها را به شدت نگران کرده و می‌کند. ثانیا این جنبش در مقایسه با دیگر گروه‌های فسلطینی، پیوند‌های قوی و مستحکم تری را با افکار و ایده‌های اسلامی دارد. این موضوع نیز به شدت برای رژیم صهیونیستی رعب آور و خطرناک تلقی می‌شود.

در کنار همه این‌ها باید توجه داشت که رژیم اشغالگر قدس سعی داشته با تشدید اقدامات خود علیه جنبش جهاد اسلامی فلسطین و معرفی آن به عنوان مقصر اصلی در تشدید جنگ افروزی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، به نوعی میان گروه‌های مقاومت فلسطینی نیز اختلاف بیندازد و فشار‌های افکار عمومی را علیه جهاد اسلامی ایجاد کند. با این حال، صهیونیست‌ها به شدت شوکه شده اند، زیرا جریان مقاومت فلسطینی به نحوی یکپارچه و متحد در برابر صهیونیست‌ها صف آرایی کرده و می‌کند.

"یوسف الحلو" نیز با اشاره به دوره تازه حملات رژیم اشغالگر قدس علیه نوار غزه به طور خاص به این نکته اشاره کرد که زندگی مردم در نوار غزه به هیچ عنوان عادی نیست. رژیم صهیونیستی برخلاف ادعا‌های خود که به دنبال هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی نیست، عملا موجب به شهادت رسیدن زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی در این منطقه می‌شود و به هیچ نهاد حقوق بشری نیز به دلیل این سیاست‌های خود پاسخگو نیست. حملات شبانه روزی رژیم اشغالگر قدس علیه نوار غزه سبب شده تا مردم بی گناه این شهر با آسیب‌های جدی روحی رو به رو شوند. آسیب‌هایی که بدون تردید نشانه‌های آن‌ها تا سال‌ها بر روح و روان ملت فلسطین باقی خواهد ماند.

وی در ادامه تصریح کرد که سال هاست زندانیان فلسطینی که در زندان‌های رژیم اشغالگر قدس قرار دارند و بخش قابل توجهی از آن‌ها نیز بدون هرگونه دلیل از سوی رژیم صهیونیستی و صرفا با استفاده از رویه نامشروع بازداشت اداری در بازداشت هستند، جهت احقاق حقوق خود دست به اعتصاب غذا می‌زنند. آن‌ها در این زمینه از تجربیات مبارزان راه آزادی در ایرلند نیز بهره برداری‌های زیادی را انجام داده اند. باید توجه داشته باشیم که مبارزان فلسطینی نظیر "خضر عدنان" صرفا برای احقاق حقوق ابتدایی خود به عنوان یک انسان در زندان‌های رژیم اشغالگر قدس دست به اعتصاب غذا می‌زنند. در واقع آن‌ها از این طریق می‌خواهند یک رژیم غیرپاسخگو و ظالم را پاسخگو کنند. رژیمی که کلیه قواعد ابتدایی حقوق بشر را نقض می‌کند و از حمایت‌های کشور‌های غربی در این رابطه نیز سود می‌برد.

"دیوید میلر" نیز به طرز خاصی با اشاره به رویه اعتصاب غذای مبارزان فلسطینی و ایرلندی به طور خاص به این نکته اشاره کرد که این دو مدل، ارتباطات و شباهت‌های زیادی را با یکدیگر دارند که شاید بدیهی‌ترین شکل آن‌ها این باشد که هر دو معطوف به این بوده اند که در قالب آن‌ها مبارزان راه آزادی به دنبال احقاق حقوق ابتدایی خود بوده اند. البته که آن‌ها از این طریق خواسته اند تا مقام‌ها و رژیم‌های بازداشت کننده خود را در مورد رویه‌های غیرقانونی شان در بازداشت مبارزان راه آزادی بازخواست کرده و پاسخگو کنند.

در پایان یوسف الحلو به طرز خاصی به این مساله اشاره کرد که بازداشت‌های خودسرانه رژیم اشغالگر قدس علیه فلسطینی‌ها که با عنوان بازداشت‌های اداری انجام می‌شوند، به هیچ عنوان از توجیه قانونی برخوردار نیستند. بر اساس این بازداشت ها، صهیونیست‌ها می‌توانند افراد را تا ۶ ماه بدن هرگونه دلیلی بازداشت کنند و حتی این دوره را تمدید کرده و بدتر از همه اینکه نسبت به این بازداشت‌های خودسرانه نیز نیاز ندارند که به هیچ فردی توضیح دهند. یعنی آن‌ها یک انسان را می‌توانند بدون هرگونه دلیل بازداشت کنند و اسم این اقدام خود را قانونی بگذارند. مساله‌ای که به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست و حقوق بین الملل نیز کاملا آن را محکوم می‌کند. موضوعی که البته مورد اعتراض "خضر عدنان" شهید فلسطینی نیز بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار