سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در گفگتو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو پیرامون چندجانبه گرایی کشورهای غرب آسیا گفت: همان طور که رهبر انقلاب بارها در فرمایشات خود به آن اشاره نمودهاند، آمریکا در سالهای اخیر رو به افول رفته است. وقتی که رهبر انقلاب برای اولین بار در سال ۹۶ نابودی ایالات متحده را بیان کردند، خیلیها با دید تردید به این موضوع نگاه میکردند. اما به مرور زمان حتی پژوهشگرها و استراتژیستهای غربی و آمریکایی نیز با ادله و سند، سخنان رهبر انقلاب را تایید کردند و همگی بر این موضوع اتفاق نظر پیدا کردند که آمریکا هر روز ضعیف تر از دیروز است. از میزان بدهی آمریکاییها گرفته تا تقلیل قدرت نرم آنان و همچنین شکافی که در بدنه نخبگانی و سیاست گذاری ایالات متحده بوجود آمده است، نشان دهنده وجود اختلافات داخلی در این کشور است. از سویی نگاهی ساده به افزایش تعداد زندانیهای در ایالات متحده، حاکی از خشم مردم این کشور از سیاستهای خصمانه دولتمردانشان است.
وی ادامه داد: روند رو به افول آمریکا، در منطقه غرب آسیا روشن تر است. در حقیقت فرار آنها از افغانستان اوج ذلت آمریکاییها بود. هرچند که خودشان خروجشان را به دلایل دیگر معنا میکنند، اما همگان خوب میدانند که ایالات متحده در واقع مجبور به عقب نشینی شد. بعد از خروج آمریکاییها از منطقه، وضعیت غرب آسیا دستخوش تغییرات مهمی شد و کسانی که زمانی فکر میکردند میشود به ایالات متحده تکیه کرد، متوجه اشتباه محاسباتی مهم خود شدند و دیدند که چگونه آمریکا به آسانی پشت آنان را خالی کرد و به منافع خود چشم دوخت.
خلجی در پایان با اشاره به ایجاد نظم جدید جهانی عنوان کرد: در حقیقت دنیا شاهد یک نظم جدید است و درحال خروج از یک جانبه گرایی و تک قطبی بودن است. از این رو شاهد بلوک بندیهای جدید نیز هستیم. یکی از مناطق بسیار مهمی که درحال تجربه نظم جدید است، آسیا و به خصوص منطقه خاورمیانه است. جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت منطقهای، امروز به جایگاهی رسیده است که هیچ مسئلهای بدون دخالت و مشورت با آن قابل حل نخواهد بود. حتی اگر عدهای به زبان هم نیاورند اما به خوبی قدرت منطقهای کشورمان را درک کردهاند در همین راستا سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به اندونزی اتفاق بسیار بزرگ و مبارکی بود. در حال حاضر کشورهای مسلمان با جمعیتهای قابل توجهی در دنیا وجود دارد که از ظرفیتهای بسیار مهم جهان اسلام به شمار میآیند. همگرایی بین این کشورها قطعا افول قدرتهای بزرگ مثل ایالات متحده را به دنبال خواهد داشت. در حقیقت جمهوری اسلامی در حال تلاش است تا این گفتمان را جا بیندازد که دنیا فقط آمریکا و چند کشور دیگر نیست.
انتهای پیام/