به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان روز دوشنبه و «جیمز کلورلی» وزیر امور خارجه انگلیس درباره تحولات سودان گفتگو کردند.
وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای در توییتر اعلام کرد که بن فرحان و کلورلی در یک تماس تلفنی درباره تلاشهای عربستان برای حمایت از راهحلهای سیاسی در سودان گفتگو کردند.
بر اساس این بیانیه، دو طرف همچنین در مورد تلاشهای بی وقفه عربستان برای میزبانی از طرفهای درگیر سودان در مذاکرات جده و توافقهای حاصل از آن در مورد آتش بس کوتاه مدت و ترتیبات بشردوستانه بحث کردند.
علاوه بر این، دو طرف راههای تقویت و توسعه روابط مستحکم بین دو کشور عربستان و انگلیس و جنبههای تقویت هماهنگی مشترک در بسیاری از موضوعات را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
روز دوشنبه، عربستان سعودی و آمریکا با صدور بیانیهای مشترک از تمدید توافق آتش بس در سودان برای مدت ۵ روز خبر دادند.
ریاض و واشنگتن در بیانیهای مشترک از موافقت نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع در سودان با تمدید توافق آتش بس استقبال کردند.
این در حالی است که آتش بس قبلی هم در عمل چندان اجرایی نشد و درگیری میان نیروهای واکنش سریع و نیروهای ارتش سودان در مناطق مانند خارطوم ادامه یافت.
روز یکشنبه نیز آمریکا و عربستان طرفهای درگیر در سودان را به عدم پایبندی به آتش بس کوتاه مدت متهم و اعلام کردند که این امر مانع رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم سودان میشود.
سازمان ملل متحد روز یکشنبه اعلام کرده بود که ارتش و نیروهای واکنش سریع بارها آتش بس (قبلی) را نقض کرده و در امر رسیدن کمکهای بشر دوستانه و بازگشت خدمات به خارطوم کارشکنی کردند.
از سوی دیگر رسانههای مختلف اعلام کردند که نهمین هواپیمای امدادی عربستان سعودی با حمل ۳۰ تن سبد غذایی و تجهیزات پزشکی وارد فرودگاه بین المللی بندر سودان شد.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) میان نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتگوها در جده عربستان سعودی تاکنون ثمری نداشته است.
سازمان ملل اخیراً بارها هشدار داده بود که این کشور در آستانه یک فاجعه بزرگ است و بخش درمانی روز به روز ضعیفتر و نابهسامانتر میشود.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که اطلاعیههای وزارت بهداشت سودان نشان میدهد، از زمان شروع درگیری میان نیروهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع تاکنون ۷۰۵ نفر کشته و ۵ هزار و ۲۸۷ نفر زخمی شدهاند.
بسیاری از مناطق خارطوم از زمان شروع درگیری میان دو ژنرال با مشکلات بی شماری از کمبود مواد غذایی گرفته نداشتن پول و غارت مغازها و حتی حمله به منازل دست و پنجه نرم میکنند.
با ادامه درگیریها در سودان و لجاجت طرفهای درگیر برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و آفریقا برای حل بحران سودان تلاشهای جدی انجام دادند.