به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه خود با "رادیو ملی آمریکا" (انپیآر) از تلاش آمریکا برای دستیابی به یک نتیجه دیپلماتیک در خصوص برنامه هستهای ایران سخن گفته است.
وی با طرح اتهامات تکراری غرب علیه برنامه هستهای ایران مدعی شد: «اگر به این نتیجه برسیم که آنها اقداماتی را انجام میدهند که معادل دستیابی به بمب است، از بازدارندگی استفاده خواهیم کرد تا به آنها بفهمانیم که همه گزینهها روی میز است.»
مالی در ادامه گفت: «اما ما دیپلماسی را نیز دنبال خواهیم کرد، زیرا فکر میکنیم این قابل تاییدترین و پایدارترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هستهای است. هدف ما رسیدن به یک نتیجه دیپلماتیک با ایران است.»
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پاسخ به این سوال که ایران چقدر به دستیابی به بمب هستهای نزدیک است، ادعاهای قبلی مقامات آمریکایی را تکرار کرد که اگر تصمیم به غنیسازی اورانیوم تا درجه تسلیحاتی داشته باشند، تنها چند هفته با داشتن مقدار کافی فاصله دارند.
وی در بخشی از سخنان خود از دولت ترامپ به دلیل خروج از توافق ۲۰۱۵ (برجام) انتقاد کرد.
مالی در ادامه با تکرار لفاظیهای غربیها علیه برنامه صلح آمیز هستهای ایران گفت: «گزینه نظامی با گزینه مطلوب فاصله زیادی دارد، اما بایدن هر کاری را که لازم است انجام خواهد داد تا مطمئن شود ایران به بمب دست پیدا نمیکند.»
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین در مصاحبه خود مدعی شد که تابستان سال گذشته ما به یک توافق با ایران نزدیک بودیم، اما ایران به آن توافق پشت کرد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که ایران در تابستان سال گذشته آماده به نتیجه رسیدن مذاکرات رفع تحریمها بود و دولت آمریکا بود که با هدف فشار بر ایران و مداخله در امور داخلی ایران در زمان اغتششات متن اتحادیه اروپا را بی جواب گذاشت.
مقامات غربی ماههاست که به بهانههای مختلف و با طرح مواضع ضد ایرانی تحریمهایی را علیه مقامات جمهوری اسلامی ایران وضع کردهاند.
این تحریمها کنار جنگ تبلیغاتی ـ رسانهای بخشی از جنگ ترکیبی غرب علیه ایران بهشمار میرود. کشورهای غربی بعد از فروکش کردن آشوبها در ایران، در راستای تلاش برای تنفس مصنوعی به اغتشاشات سیاست تحریمهای خود علیه ایران را ادامه دادهاند.
کارشناسان، علاوه بر این معتقدند اینگونه اقدامات کشورهای غربی بهسوی اعمال فشار بر ایران در خصوص مذاکرات رفع تحریمها نیز نظر دارد.
کشورهای غربی از زمان آغاز این مذاکرات در وین در تلاش بودهاند با مقصرنمایی علیه ایران، تهران را به پذیرش توافقی با ویژگیهای مطلوب غرب وادار کنند.