آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۰۷۵۳

راه‌اندازی مرکز تخصصی جلبک در واحد علوم و تحقیقات

مرکز تخصصی جلبک با بیش از دویست سویه باکتری بومی جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهاره نوروزی عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری‌های همگرای این واحد در این خصوص گفت: امروزه با شناسایی اهمیت جلبک‌ها در زندگی روزانه بشر، توسعه کیفی و ورود به بازار عرضه و تقاضای آن، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. جلبک‌ها، در حقیقت گروه وسیع و متنوعی از موجودات زنده عموماً فتوسنتز کننده را تشکیل می‌دهند که ازنظر شکل، فیزیولوژی و زیستگاه طبیعی تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر دارند.


وی با بیان اینکه از ریزجلبک‌ها می‌توان برای تولید گسترده‌ای از متابولیت‌ها مانند پروتئین، چربی، کربوهیدرات، کارتنوئید‌ها و یا ویتامین‌ها برای سلامت، تغذیه و مواد افزودنی، مواد آرایشی و برای تولید انرژی استفاده کرد، افزود: از این نوع از جلبک‌ها به‌منظور افزایش ارزش غذایی مواد غذایی و خوراک دام با توجه به ترکیب شیمیایی آن‌ها، می‌توان استفاده کرد. همچنین آن‌ها نقش بسیار مهمی در پرورش آبزیان دارند و می‌توان آن‌ها را در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کرد.


به گفته نوروزی، از انواع پلی ساکارید‌های استخراجی از ماکرو جلبک‌ها یا جلبک‌های دریایی که به سه گروه جلبک‌های قهوه‌ای، قرمز و سبز طبقه‌بندی می‌شوند، می‌توان در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و دارویی استفاده کرد.


این استاد دانشگاه ادامه داد: با توجه به پیگیری‌ها و حمایت معاونت فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات و همکاری دانشکده علوم و فناوری‌های همگرای این واحد، مقرر شده تا مرکز تخصصی جلبک در واحد علوم وتحقیقات راه‌اندازی و به بهره‌برداری برسد.


وی افزود: این در حالیست که مرکز تخصصی جلبک واحد علوم و تحقیقات با در اختیار داشتن مجموعه کشت میکروبی سیانوباکتری‌ها با بیش از ۲۰۰ سویه باکتری بومی جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران (آب‌های شور، شیرین، خاک‌های زراعی و شالیزار) و ثبت جهانی آن با کد هرباریومی Alborz در سایت NYBG Steere herbarium، از سال ۲۰۱۸ تا کنون خالص‌سازی و شناسایی مولکولی شده است.


نوروزی با بیان اینکه سویه‌ها با نام‌های اختصاصی در بانک ژن ثبت شده و دارای کد دسترسی هستند، تصریح کرد: واحد علوم و تحقیقات با وجود توانمندی‌های علمی و پژوهشی و وجود آزمایشگاه‌های تخصصی، هم‌اکنون در زمینه‌های مختلف تولید، تاکسونامی، بهره برداری (تولید بیودیزل، مواد دارویی و آرایشی، مواد غذایی و غیره) و مطالعات اقتصادی و تجاری سازی در حال فعالیت است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار