به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، جمعه، در دیدار با ویویان بالاکریشنان، همتای سنگاپوری خود اعلام کرد که ایالات متحده هیچ نشانهای از آمادگی روسیه برای استفاده از تسلیحات هستهای نمیبیند و دلیلی برای افزایش آمادگی نیروهای هستهای آمریکا وجود ندارد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره استقرار سلاحهای هستهای تاکتیکی روسیه در خاک بلاروس، گفت: «ما هیچ نشانهای از آمادگی روسیه برای استفاده از سلاحهای هستهای خود نمیبینیم، بنابراین "دلیلی برای افزایش آمادگی نیروهای هستهای نیست.»
به گفته رئیس دیپلماسی آمریکا، واشنگتن به نظارت دقیق بر اوضاع و اقدامات مسکو در این رابطه ادامه خواهد داد.
اولیویا دالتون، معاون سخنگوی کاخ سفید نیز شب گذشته در یک نشست خبری گفت که ایالات متحده دلیلی برای تغییر و تعدیل نیروهای هستهای خود در رابطه با اظهارات رئیس جمهوری روسیه در خصوص استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس قبل از پایان سال وجود ندارد.
وی گفت: «همانطور که در روزهای اخیر گفتهایم، فقط میخواهم تکرار کنم که در حال حاضر هیچ نشانه یا دلیلی برای تنظیم وضعیت کنونی هستهای ایالات متحده نمیبینیم. البته ما همچنان با استفاده از این فرصت، مجدداً تأکید میکنیم که به دفاع جمعی از پیمان آتلانتیک شمالی متعهد و پایبند هستیم.»
دالتون افزود که کاخ سفید از اظهارات رهبر روسیه آگاه است و چنین لفاظیهای هستهای را "بسیار غیرمسئولانه" میداند.
این ادعا در حالی است که روز جمعه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ (SPIEF-۲۰۲۳) تاکید کرد که مسکو نیازی به استفاده از سلاح هستهای نمیبیند و بطور کلی صحبت در این خصوص هم آستانه امکان استفاده از این نوع تسلیحات را کاهش میدهد و خطرناک است.
وتین همچنین از استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در خاک بلاروس قبل از پایان سال جاری خبر داده و اشاره کرد که انتقال سلاحهای هستهای تاکتیکی به بلاروس تنها یک عنصر بازدارنده است. وی یادآور شد که روسیه تنها در صورتی میتواند از این نوع استفاده کند که تمامیت ارضی، استقلال، حاکمیت و موجودیت این کشور در معرض تهدید قرار داشته باشد.
علاوه بر این، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در حاشیه مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ شب گذشته، جمعه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که روسیه آماده ادامه مذاکرات در خصوص مسائل مربوط به کنترل تسلیحات است. پسکوف در توضیح اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مبنی بر اینکه ناتو در تلاش است تا بر مسکو فشار بیاورد و آن را مجبور به کاهش زرادخانه هستهای خود کند، به خبرنگاران گفت: «روسیه آماده مذاکره است و هرگز از این مسئله خودداری نکرده است.»
روز گذشته یک مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده نیزکه نامش فاش نشده در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفت که ایالات متحده آماده است تا با روسیه به شیوهای سازنده همکاری داشته و رایزنیهایی را در چارجوب اجرای توافقنامه دوجانبه مربوط به ادامه اقدامات برای کاهش و محدود سازی تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت-۳) انجام دهد.