آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۱۷۹۴

پیشنهاد ارمنستان به جمهوری آذربایجان برای حل اختلافات مرزی

معاون نخست‌وزیر ارمنستان از همتای خود در جمهوری آذربایجان خواست کمیسیون تحدید حدود و تعیین مرز‌های ۲ کشور نشستی را برای حل اختلافات مرزی ایروان و باکو برگزار کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «مهر هربرتی گریگوریان» معاون نخست‌وزیر ارمنستان با ارسال پیشنهادی به «شاهین مصطفی‌یف» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان، خواستار برگزاری نشست کمیسیون مشترک تحدید حدود و تعیین مرز‌های دو کشور شد.

آوریل سال گذشته میلادی، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا و «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان طی دیداری در بروکسل بر سر تشکیل کمیته تعیین حدود مرزی به توافق رسیدند.

بنا بر گزارش «آرمن پرس»، معاون نخست‌وزیر ارمنستان از همتای باکویی خود درخواست کرد تا در خصوص موضوعات فعلی که موجب تشدید تنش‌ها در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان شده است، بحث و گفتگو‌هایی در نشست کمیسیون مشترک تحدید تحدید حدود و تعیین مرز‌های دو کشور صورت گیرد.

معاون نخست‌وزیر ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان در دوازدهمین نشست خود در تاریخ سوم ژوئن در مسکو، در زمینه برداشتن گام‌هایی برای ساماندهی و احیای ارتباطات ریلی یراسخ-جلفا-مغری-هورادیز به تفاهم رسیدند.

طبق برآورد‌های وزارت اقتصاد ارمنستان، ساخت جاده ریلی یراسخ-جلفا-مغری-هورادیز حدود ۱.۲ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. ساخت بخش راه‌آهن ۴۳ کیلومتری از طریق مغری ارمنستان به حدود ۲۰۰ میلیون دلار بودجه نیاز دارد.

بر اساس این گزارش، در صورت موفقیت این طرح، ارمنستان از طریق این خط آهن به ایران و روسیه دسترسی پیدا می‌کند و جمهوری آذربایجان از طریق ارمنستان با نخجوان ارتباط ریلی برقرار می‌کند.

یراسخ شهرکی در منطقه «آرارات» ارمنستان در مرز نخجوان است. مغری شهرکی در سیونیک جنوب ارمنستان در مرز ایران و جمهوری آذربایجان است. سداراک، جلفا، اردوباد و هورادیز، شهرک‌هایی در جمهوری آذربایجان است.

در نشست سال گذشته پاشینیان، علی‌اف و میشل توافق شد که کمیسیونی دوجانبه برای تعیین حدود مرز بین ارمنستان و جمهوری تشکیل شود که این کمیسیون مجاز به رسیدگی به مسائل امنیت و ثبات در امتداد مرز نیز خواهد بود.

نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور آذربایجان به وزرای امور خارجه دستور دادند تا مقدمات مذاکرات صلح بین دو کشور را آغاز کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار