به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جواد اوجی، وزیر نفت درباره اظهارات رئیسجمهوری مبنی بر افزایش صادرات نفت در ماه می (اردیبهشت) به ۱.۹ میلیون بشکه در روز بهرغم تحریمها گفت: در آغاز کار دولت سیزدهم ارقام صادرات نفت بسیار پایین بود، اما خوشبختانه با شروع این دولت و اقدامات و رایزنیهایی که صورت گرفت، ظرفیت و بازارهای خوبی برای فروش نفت کشور شناسایی شد و توانستیم در ماههای ابتدایی شروع به کار دولت آمار صادرات نفت را صعودی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به نکات مهم مطرحشده در نهمین گفتوگوی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم یادآور شد: کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی یکی از موضوعاتی بود که آیتالله رئیسی به آن اشاره داشت؛ در آن شرایط از جمله اقدامات دولت برای ایجاد درآمد، صادرات نفت بود که دولت توانست میزان کسری بودجه را با صادرات نفت جبران کند و افزایش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات کمک شایانی در جهت رفع کسری بودجه کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه ایران با استفاده از ابزار دیپلماسی انرژی و تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین، آسیایی و آفریقایی، بازارهای جدیدی را برای فروش نفت خود ایجاد کرده است، متذکر شد: با وجود تحریمها فروش نفت نهتنها کاهش نیافت بلکه حتی تشدید هم شده است؛ تحریمهای ظالمانه بهنسبت روزهای اول سختتر هم شده است، اما بهفضل الهی و با اقدامات مجاهدانه دولت ظرفیت تولید نفت و صادرات در کشور افزایش یافته است و بازارهای جدید را به دست آوردیم و طی ماههای آینده خبرهای خوبی در این حوزه خواهید شنید.
بهگفته اوجی مؤسسات مهمی همچون اوپک و مؤسساتی که صادرات نفت را در جهان رصد میکنند در تمامی گزارشهای خود معترف هستند که تولید و صادرات نفت ایران افزایش یافته است و با برنامههای وزارت نفت در برنامه هفتم توسعه قطعاً ظرفیت تولید در کشور رکوردهای جدید را به ثبت خواهد رساند.
وزیر نفت در خصوص به صفر رسیدن میعانات گازی شناور در سواحل نیز خاطرنشان کرد: در شهریور ۱۴۰۰، ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی شناور روی آب از چالشهای مهم و مشکل اساسی و پاشنه آشیل دولت بود و مشترییابی برای این میعانات گازی که حتی دوفاز شده بودند و تغییر رنگ هم داده بودند، کاری بسیار سخت بود و تمامی مخازن در خشکی و دریا پر شده بود.
اوجی ادامه داد: با تولید روزانه نزدیک به ۸۰۰ هزار بشکه میعانات گازی و با همت دولت سیزدهم اکنون نهتنها میعاناتی که تولید شده، فروخته شده است و بشکهای به ذخیرهسازیهای روی آب اضافه نمیشود، بلکه میعانات گازی از پیش ذخیرهشده هم با وجود سختگیرانهترین تحریمها فروخته شده و میعانات روی آب صفر شده است.
وی خاطرنشان کرد: با قراردادهایی که توسط وزارت نفت منعقد شده است، تراز آن بهسمت منفی شدن پیش میرود و درخواست برای میعانات گازی بیش از تولید میعانات گازی است.
وزیر نفت افزود: ۴۸۰ میلیون دلار هزینه اجاره ۸۷ میلیون میعانات گازی شناور روی آب میشد که این هزینه در دولت سیزدهم برطرف شده است و کشتیها آزاد و به ناوگان حمل نفت اضافه شدهاند.