به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، شهرام دارابی معاون امور معادن سازمان صمت لرستان در جلسه بررسی راهکارهای سرمایهگذاری کمیته امداد کشور در حوزه معادن لرستان، اظهار کرد: استان ما دارای سه زون زمینشناسی بوده که ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایهگذاری محسوب میشود.
وی ادامه داد: لرستان دارای سنگهای تزئینی مانند چینی، مرمریت، گرانیت و ماده معدنی منحصر به فرد کربنات کلسیم است که ۹۹ درصد خلوص دارد.
دارابی افزود: در حال حاضر یزد ۳۰ هزار تن آهک مورد نیاز خود را برای واحدهای صنعتی خود از لرستان تأمین میکند.
وی افزود: معادن شرقی لرستان چهار دهه هست که فعال بوده اما برخی از مناطق معدنی استان مانند پیلولآباد نورآباد. همچنان بکر هستند.
این مسئول اضافه کرد: در این منطقه ذخایر فلزی خوبی وجود داشته و کانیهای آهن، مس و ... داریم، حداقل سه کوره ذوب فلز در اینجا پیدا شده است.
دارابی بیان کرد: در نورآباد میتوان در بخش مس، سرب و روی سرمایهگذاریهای خوبی انجام شود.
وی یادآور شد: در شهرستان بروجرد نیز فلدسپات حرف اول را میزند و خاک مورد نیاز کارخانجات میبد و ساوه از لرستان تأمین میشود.
دارابی بیان کرد: خوراک ۱۳۵ کارخانه میبد را لرستان تأمین میکند و این ظرفیت را داریم که یک مجموعه تولید و فرآوری در استان ایجاد کرد.
این معاون صمت لرستان با اشاره به اینکه پیشنهاد ما ساخت یک واحد کاشی سازی در لرستان است، بیان کرد: در غرب لرستان، کوهدشت و الیگودرز ذخایر خوبی از قیر وجود دارد.
وی افزود: در جنوب لرستان نیز آهکهای با خلوص بالا داریم که برای ساخت کارخانجات آهک هیدراته و بلوکهای سبک گازی میتوان از آنهااستفاده کرد.
دارابی ادامه داد: ما در لرستان ظرفیتهای مواد معدنی خوبی را داریم اما دستگاههای فراوری استفاده از آنها در استان وجود ندارد.
وی افزود: لرستان ذخایر معدنی زیادی دارد و با ورود سرمایهگذاران به این بخش میتوان به اقتصاد استان و همچنین ایجاد اشتغال پایدار کمک فراوانی کرد.