به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، برنامه دادستان ۵ تیر در دو بخش با موضوع همچنین پیگیری مشکلات محور طرود _ شاهرود و بررسی مسائل اقتصادی استان ایلام برگزار شد.
در بخش اول این برنامه ایمان ملک، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان شاهرود و سید عباس موسوی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود که خود از اهالی طرود است به صورت برخط در برنامه حاضر شدند.
ایمان ملک دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان شاهرود یادآور شد: مشکلات این جاده با فعال شدن معادن و افزایش تردد وسیلههای سنگین آغاز شد.
وی با تاکید براینکه توسعه و پیشرفت یک استان در اقلیم و بوم همان منطقه گره خورده است، گفت: این تفکر که برای توسعه و پیشرفت به عامل خارجی نیاز است، به استان و شهرستانها هم رسیده، مسئولین به دنبال کسانی هستند که از غیر استان برای توسعه و پیشرفت اقدام کنند.
طرود علاوه بر جاده از سوخت پایدار گاز هم برخوردار نیست
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان شاهرود ادامه داد: توسعه و پیشرفتی ماندگار است که براساس اقلیم و بوم همان منطقه شکل بگیرد، ما الان با روستایی مواجه هستیم که با مهاجرت معکوس یعنی از شهر به روستا رو به رو است، اما متاسفانه ثروت موجود به مرکز سرازیر میشود و این منطقه از آن بیبهره است و طرود حتی از سوخت پایدار گاز هم برخودار نیست.
ملک عنوان کرد: این موضوعات تا زمانی مشکل ایجاد نکرده، معیشت مردم را تنگ تحت تاثیر قرار نداده و همچنین با جان مردم بازی نکرده هیچ وقت برایش فکر و راهکاری ارائه نشده است.
وی با بیان اینکه معادن به صورت خیلی محدود به مسئولیت اجتماعی خود برای توسعه و پیشرفت منطقه میپردازند گفت: فعالیت این معادن در حد تحویل وسایل خیلی کوچک به مدارس است؛ این جاده روستایی بود قبلا و مردم استفاده میکردند، الان ماشینهای باری همین معادن است که از این جاده استفاده میکنند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان شاهرود افزود: حداقل کار این است تا مسئولین استان این بنگاههای اقتصادی را مجاب کنند تا محلهای رفت و آمد درست و ایمن شود و مردم بتوانند تردد کنند.
مسئولین استانی جایگاهی برای تشکلهای دانشجویی در نظر نگرفتهاند
ملک گفت: موضع مسئولین برای حل شدن این موضوع شفاف نیست تا مردم متوجه شوند کار تا کجا پیش رفته است.
وی در پایان بیان کرد: متاسفانه در سفرهای مختلفی که وزرا و حتی شخص رئیس جمهور به استان داشتند، مسئولین استانی جایگاهی برای تشکلهای دانشجویی در نظر نگرفتهاند؛ ما هر چه تلاش کردهایم تا ارتباط موثر بگیریم اتفاقی رخ نداده است.
تصاویری از تصادف اخیر در جاده طرود
نگرانی مردم از رفت و آمد خانوادههایشان در مسیر پرخطر طرود
سید عباس موسوی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود که خود از اهالی طرود است، تاکید کرد: در این جاده فرعی و روستایی شانه خاکی، تابلو و علائم رانندگی، پلیس و اورژانس وجود ندارد، عرض پلها در این محور بسیار کم است، خط کشیهای این مسیر بسیار کهنه و قدیمی است، من در ۴۷ سال سن حتی یکبار هم در این جاده پلیس ندیدهام که حداقل برای رانندگان هشدار باشد.
وی افزود: در یک ماه راننده اتوبوس این مسیر سه بار آیینه ماشین خود را برای برخورد با تریلی عوض کرده است، وقتی من از شاهرود میخواهم به طرود بروم خانواده پشت سر ما آب میریزد و از نگرانی ۱۰ بار به بنده زنگ میزنند.
موسوی با اشاره به اینکه مسئولین با قولهای مقطعی دردهایشان را تسکین میدهند، اظهار کرد: با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشود، بعد از این همه درخواست، تقاضا و کشتار تعمیر ۱۲ کیلومتر در فاصله ۱۷۰ کیلومتری شده است راه حل، در صورتی که احداث شانه خاکی، نصب تابلو و دوربین، خط کشی و هماهنگی اورژانس و آمبولانس کار ۶ ماهه است.
در بخش دوم برنامه دادستان محمدحسن صیادیان، دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان ایلام با موضوع بررسی مسائل اقتصادی استان ایلام مهمان برنامه بود.
محمدحسن صیادیان، دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان ایلام با اشاره به ظرفیتهای این استان گفت: استان ایلام شش درصد از منابع نفت و ۱۱ درصد منابع گازی را در اختیار دارد که رتبه سوم نفتی و رتبه دوم گازی کشور است و این ظرفیتها استان است و ما از اتحادیه اروپا منابع گازی بیشتری داریم.
وی افزود: علی رغم همه ظرفیتها شاهد این هستیم که در آمارهای منتشر شده، آمار مناسبی نداریم به عنوان مثال در نرخ تورم همواره از کشور، تورم بیشتری را تجربه کرده ایم و استان گران تری بودیم که باعث دلخور شدن مردم شده است.
صیادیان بیان کرد: طبق آمار در مسئله سرمایه گذاری اقتصادی، استان ایلام جز بدترین استانها در بعد سرمایه گذاری بوده است.
استان ایلام پایینترین نرخ مشارکت اقتصادی ایران را دارد
دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان ایلام عنوان کرد: نقدی که بر آمار اشتغال استان ایلام مطرح است، مبهم بودن این آمارهاست ادعا شده است که در استان ایلام ۱۷ هزار شغل ایجاد شده است، سوال این است که این میزان شغل به صورت تفکیکی برای چه بخشهایی بوده است؟ آیا وامهای اشتغالزایی منجر به اشتغال پایدار شده اند؟ حدود ۴ هزار شغل از این آمار ۱۷ هزار شغل مربوط به تبدیل وضعیتهاست.
صیادیان ادامه داد: نرخ بیکاری همیشه یک آمار خوشبینانه ارائه میکند، اما مهمتر از نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی است و ما با ارائه این آمار سعی داریم افراد شاغل یا جویای کار را شناسایی کنیم که در استان ایلام نرخ مشارکت اقتصادی ۵/۳۲ درصد است در حالی که این نرخ در کشور ۴۱ درصد است و استان ایلام پایینترین نرخ مشارکت اقتصادی ایران را دارد.
دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان ایلام درباره طرح نهضت ملی مسکن در استان ایلام اظهار کرد: در طرح نهضت ملی استان ایلام تعداد طبقات از میانگین کشوری بالاتر است و برخی از ساختمانها ۱۲ طبقه است و این مسئله در استان رویه شده است و نرخ تراکم بر هکتار در استان ایلام افزایش پیدا کرده است که پیشنهاد ما در استان ایلام با توجه به دارا بودن زمین، افزایش ساخت و ساز ویلایی نسبت به بلندمرتبه سازی است.
محمدحسن صیادیان، دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی استان ایلام در پایان با اشاره به نزدیکی ایام اربعین گفت: در بحث اربعین باید به استان ایلام باید توجه ویژهای شود البته کارهای خوبی مانند چهار بانده کردن مسیر منتهی به مرز مهران صورت گرفته است، اما این اقدامات باز هم کافی نیست.
فیلم کامل دادستان 5 تیر: