به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجید زنگویی، دبیرکل مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار داشت: دومین همایش و نمایشگاه بین المللی بیمارستانها و مراکز درمانی طی روزهای ۲۵ لغایت ۲۷ تیرماه در مرکز همایشهای صداو سیما برگزار میشود.
وی با اشاره به توانمندیهای ایران در توسعه گردشگری سلامت ادامه داد:سطح خدمات پزشکی و قیمت هزینههای درمانی در سطح خیلی خوبی در جهان قرار دارد و برای همه این سئوال مطرح است که چرا در این خصوص ایران در سطح بین المللی ظهور پیدا نمیکند.
دبیرکل مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به نقش دولت و بخش خصوصی در توسعه گردشگری سلامت گفت:متاسفانه حرکت مراکز درمانی و بیمارستانی ما در این حوزه نظامند و مستمر نبوده است.
زنگویی خاطرنشان کرد:طی سالهای گذشته سعی کردیم با مراکز درمانی خوب کشور در این خصوص ارتباط بگیریم. در رویداد پیشرو نمایندگانی از ۳۰کشور حضور خواهند داشت. این رویداد صرف حضور در یک نمایشگاه نیست بلکه مراکز درمانی به جهان معرفی میشوند.
دبیر کل مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی ابراز کرد:دانشگاه علوم پزشکی و خراسان جنوبی و بیمارستانهای مرکز طبی کودکان، قلب، مرکز سرطان برکت و تعدادی از بیمارستانهای شهرستانها در این حوزه ورود کرده اند.
زنگویی متذکر شد:باید در حوزه گردشگری سلامت به تمام دنیا فکر کنیم و انتظار ما از وزارت گردشگری و بهداشت مشارکت جدیتر است.
محمد علی محسنی بندپی، دبیر کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هم در این نشست بیان گفت:اقتصاد وابسته به نفت معظم ۴۳ سال گذشته بوده است. مجلس مصمم است نگاه دولت را به گردشگری سلامت جذب کند. همچنین کشورها برای توسعه ناگزیر بر ارتباط با یکدیگر هستند، دولت سیزدهم هم بر ارتباط بین المللی تاکید دارد.
دبیر کمیسیون بهداشت مجلس افزود:دسترسی به خدمات پزشکی، کیفیت خدمات پزشکی و دسترسی به مراکز درمانی در ایران مطلوب است. سال گذشته بابی مهری وزارت گردشگری و بهداشت و درمان در این خصوص روبرو شدیم و ردپای این دو وزارتخانه را خالی دیدیم.
دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از غافل شدن از بخش خصوصی و تعاونی ها، افزود:امسال یک فصل خاصی به میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اختصاص پیدا کرده است. در قانون برنامه هفتم باید سالی یک میلیارد یورو برای صادرات دارو اختصاص دهیم.
وی اضافه کرد:باید طی برنامه هفتم توسعه سالی ۶ میلیارد یورو از گردشگری سلامت کسب در آمد کنیم؛ ضمن اینکه ۷۰۰ میلیون یورو از طریق جذب دانشجویان خارجی کسب در آمد داشته باشیم.
نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس متذکر شد:باید تا پایان برنامه هفتم توسعه ۱۵ میلیون گردشگر جذب کنیم.
مهدی کریمی، رئیس شورای سیاستگذاری مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی هم در این نشست اظهار داشت:گردشگری سلامت در ایران امری مغفول در دولتها بوده است. اکنون بیمارستانهای کشور دچار مشکلات عدیدهای هستند.
کریمی با بیان اینکه بیمارستانها دچار فرسودگی شده اند، ابراز کرد:نگاه ما در گردشگری سلامت نگاه دولتی نیست. هر گردشگر سلامت که وارد ایران میشود برای ۱۵ تا ۲۵ نفر شغل ایجاد میکند.
کریمی با انتقاد از معرفی پزشکان ایرانی و مراکز درمانی و بیمارستانی به کشورهای دیگر، افزود:فدراسیون بین المللی بیمارستانها وجود دارد، اما متاسفانه ایران عضو این تشکل بین المللی نیست. نیازمند هستیم از کلونی بیمارستانی به مگا بیمارستانها تبدیل شویم و حداقل به ۱۴ کشور همسایه خدمات سلامت ارائه کنیم.