
پایان بینظمی در واگذاری فضاهای شهری

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، لایحه ساماندهی و بهرهبرداری شفاف از سازهها و فضاهای عمومی متعلق به شهرداری تهران با کسب آرای مثبت شورا به تصویب رسید.
این لایحه که با استناد به بندهای قانونی متعدد از جمله ماده ۳۳ برنامه پنجساله سوم توسعه شهری تهران و تبصرههای بودجه ۱۴۰۲ تهیه شده است شهرداری را موظف میکند تا تمامی فضاهای قابل بارگذاری در بوستانها و سایر فضاهای عمومی را شناسایی کرده و اطلاعات مربوط به آنها شامل محل، نوع فعالیت، وضعیت حقوقی و قراردادی را در سامانه جامع اطلاعات مکانی شهرداری ثبت و مستند کند.
یکی از ویژگیهای این لایحه آن است که تمامی قراردادعای منعقده توسط شهرداری تهران باید در سامانه شفافیت ثبت و جهت رویت مردم بارگزاری شود.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در حاشیه صحن علنی ۳۲۸ شورا در توضیح بیشتر این مصوبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این لایحه گامی مهم در مسیر پایان دادن به رانتها و بینظمیهای موجود در واگذاری فضاهای عمومی است.
وی اعلام کرد: تاکنون بیش از ۷ هزار غرفه در شهر تهران شناسایی شده که در حال بهرهبرداری هستند.
وی گفت: انتظار داریم با ساماندهی این غرف، بیش از ۷ برابر بر درآمد پایدار شهر اضافه شود و چارچوب و انسجام بخشی در غرف ایجاد شود.
پیرهادی اظهار کرد: شهرداری تهران باید ظرف دو ماه دستورالعمل ساماندهی را ارزیابی و واگذاری این فضاها را با همکاری سازمانهای تخصصی تدوین و اجرای آنها را آغاز کند.
وی در ادامه تصریح کرد: این دستورالعمل شامل ضوابط قیمتگذاری، نوع فعالیت و شرایط تنظیم قراردادها میباشد.
پیرهادی افزود: درآمد حاصل از این واگذاریها باید به خزانه متمرکز شهرداری واریز گردد و حداکثر طی دو هفته بین مناطق و شرمتهای مربوطه توزیع شود.
رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: از تاریخ تصویب این مصوبه، هرگونه واگذاری یا تمدید قرارداد خارج از این چارچوب، فاقد وجاهت قانونی تلقی میشود.
پیرهادی تأکید کرد: اطلاعات فضاهای مشمول این مصوبه در صورت قرارگیری در محدوده بوستانها باید در سامانه نهال هم بارگذاری شود، چرا که مبلمان شهری داخل بوستان نیز در همین سامانه ثبت میشود.
رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری اعلام کرد: شهرداری موظف است گزارش اجرای این مصوبه را به شورا ارائه کند تا نظارت دقیقی بر نحوه بهرهبرداری از فضاهای عمومی شهری صورت گیرد.
سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و بیست و هشتمین جلسه شورا با گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر و روز مقاومت و پایداری اظهار داشت: رشادت و ایستادگی مردمان غیور و قهرمان خوزستان در دفاع مقدس فراموش نشدنیست و ملت ایران قدردان این مردمان هستند.
وی در تذکری با اشاره به وضعیت فضای سبز میدان آزادی گفت: لازم میدانم از رسانه و عکاسی که این موضوع را منعکس کرده تشکر کنم. آنچه که از تصاویر منتشر شده از سوی خبرگزاری ایرنا مشخص است برخی از درختان این میدان که خشک شدهاند قطع شده و برخی از فضای سبز و چمن نیز خشک و زرد شدند که شهرداری منطقه ۹ در اطلاعیهای اعلام کرده است که ۳ اصله درخت در راستای حفظ جان و مال شهروندان رفع خطر شدند که علت این موضوع هم آلودگی و آفت این درختان و احتمال تسری آن به سایر درختان سالم بوده است.
نجفی گفت: آنچه از تصاویر مشخص است موضوع تنها درختان نیست و چمن هم خشک شده است؛ لذا به شهرداری تهران تذکر میدهم ضمن حفظ فضای سبز موجود که یکی از راههای کاهش آلودگی هوا در شهر تهران میباشد، نسبت به آفت زدایی از درختان سطح شهر اقدامات لازم را انجام دهد. آفت و بیماری درختان که منجر به خشک شدن و قطع آنها میشود قطعا یک روزه انجام نمیگیرد بنابراین باید اقدامات پیشگیرانهای از سوی شهرداری مدنظر قرار گیرد. درست است که قطع این درختان مجوز کمیسیون ماده ۷ را داشته، اما چرا توجهای به درختان صورت نگرفته که امروز شاهد خشک شدن آنها نباشیم.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران افزود: همچنین شهرداری باید با توجه به تغییرات اقلیمی، کمبود آب و افزایش دما که هر سال این مسئله تشدید میشود در برنامههای خود در زمینه حفظ و نگهداری فضای سبز تجدید نظر کند. ادامه برنامه فعلی با توجه به محدودیت منابع راه به جایی نخواهد برد. متاسفانه حال فضای سبز و درختان در شهر تهران خوب نیست.
سوده نجفی در پایان با اشاره به اهمیت میدان آزادی گفت: میدان آزادی یکی از مهمترین نمادهای ایران و پایتخت است که بسیاری در دنیا شهر تهران را با این نماد میشناسند لذا این میدان از اهمیت بالایی برای شهر تهران برخوردار میباشد و طبیعتا باید توجه و رسیدگی لازم از سوی شهرداری صورت گیرد.