سیدمحمدرضا سیدالنگی، شهردار گرگان در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: شهرداری گرگان در راستای اجرای وظایف و تکالیف اجتماعی خود و به استناد تفاهمنامه منعقد شده با میراث فرهنگی استان گلستان، در پی احیا و زیباسازی تپه خندان به عنوان یکی از المانهای تاریخی شهر گرگان است.
سیدالنگی افزود: در طرح ترسیم شده مقرر است با رعایت تمام ملاحظات میراث فرهنگی نسبت به جداره سازی با هدف جلوگیری از فرسایش و همچنین زیباسازی و تسهیل راه دسترسی اقدام شود.
شهردار گرگان ادامه داد: حداکثر پی کنی مجاز برای دیوار سازی و استحکام بخشی این تپه تاریخی ۴۰ سانتیمتر تعیین شده که این موضوع به عنوان یک اصل در دستور کار است.
وی گفت: عملیات عمرانی و فنی مهندسی پیش بینی شده در محدوده این تپه تاریخی صرفاً به مدخل و محدوده پیرامونی آن محدود است و سطح فوقانی تپه دستخوش هیچ تغییری نخواهد شد.
سیدالنگی گفت: برای این فرایند شهرداری گرگان ۱۰ میلیارد تومان پیش بینی کرده و قرار است اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان گلستان هم مبلغی معادل ۸ میلیارد تومان برای فرایند مطالعات تکمیلی و کاوش سرمایه گذاری کند.
وی ادامه داد: تپه تاریخی قلعه خندان یکی از المانهای ارزشمند تاریخی شهر گرگان است که تلاش داریم با سرمایهگذاری مناسب زمینه جذب بیشتر گردشگران به ویژه گردشگران تاریخی را به این شهر فراهم کنیم. وی تصریح کرد: توجه به این تپه باستانی ضمن احیای تاریخ و فرهنگ گرگان زمین، به توسعه متوازن فرهنگی و اجتماعی نقاط حاشیه نشین کمک خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار دانشجو، سالهای ۱۳۷۹ و ۱۳۸۶ هم بخش ضلع شمالی و غربی این محدوده دیوار کشی شده بود.
گفتنی است، «قلعه خندان» در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی ثبت شد. محدوده باستانی قلعه خندان مربوط به دوره ساسانیان و دورانهای تاریخی پس از اسلام، در جنوب غربی شهر گرگان واقع شده که برای نخستین بار «ژان ژاک دمورگان» باستانشناس فرانسوی در سال ۱۸۹۶ میلادی از این بنا بازدید و نقشه به همراه تصایری از آن که به صورت مستطیلی با ۲ مثلث متساوی الساقین در ۲ طرف آن نشان داده شده و ۱۲ برجک دیده بانی دورتادور آن را فرا گرفته، تهیه کرد. منابع تاریخی و یافتههای فرهنگی- تاریخی قلعه خندان بیانگر آن است که این قلعه یکی از قلعههای نظامی به جامانده از دوران ساسانی تا سدههای میانی اسلامی است که بر روی یکی از برجستگیهای مرتفع دامنه سلسله جبال البرز شرقی و در حاشیه غربی رودخانه معروف به «تول چشمه» در ایالت گرگان قرار گرفته و در حال حاضر با گسترش و توسعه شهر فعلی گرگان این قلعه در محدوده شهری و در گوشه شمال غربی واقع است.