به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، بودجه سالانه ۲۷۰۰ میلیارد تومانی، گستردگی فعالیتهای شهرداری، امکان برخورداری از رانتهای اطلاعاتی و ارتباطی، تنوع قوانین، بخشنامهها، آیین نامهها و حجم بالای مراودات اقتصادی در حوزه عمرانی و فرهنگی در کنار گپهای زیرساختی در حوزه نظارتهای درون سازمانی سبب شده تا شهرداری گرگان به عنوان یکی از نهادهای مستعد وقوع تخلف یا فساد در اذهان اهالی گلستان شناخته شود. دستگیری تعدادی از فعالان مدیریت شهری در شهرداری و شورای شهر مرکز استان طی یکی دو سال اخیر توسط نهادهای نظاره نظارتی و محکومیت قطعی آنها مبین آن است که رویکردقالب بر افکار عمومی چندان نادرست نیست.
با وجود همه تلاشها و اهتمامی که مدیران ارشد شهرداری، واحدهای بازرسی و حراست و حتی نظارت اعضای شورای شهر، امکان وقوع تخلف در شهرداری گرگان به دلایل متعدد بالاتر از سایر نهادهاست.
کمتوجهی مدیران ارشد شهرداری گرگان به مطالبات مردمی یا تذکرات اعضای شورای شهر و نهادهای نظارتی بالادستی بستر رواج کارهای خلاف و یا دور زدن قانون مانند پرداخت رشوه و زد و بند را افزایش داده است؛ یکی از مباحثی که میتواند نقش بسزایی در کاهش تخلفات و یا فسادهای احتمالی در شهرداریها بر عهده داشته باشد نقش آفرینی و تقویت وظیفه نظارتی اعضای شورای شهر است؛ موضوعی که در دوره ششم پارلمان شهری گرگان چندان به چشم نمیآید.
از جمله مسائلی که طی چند سال اخیر از سوی کارشناسان حوزه مدیریت شهری، آحاد شهروندان و البته خبرنگاران به عنوان پاشنه آشیل شهرداری گرگان نامبرده شده است؛ مشارکت یا حضور انگشت شمار پیمانکاران و شرکتها در معاملات (مناقصات و مزایدههای) این نهاد است که بارها توسط نهادهای نظارتی به آن اشاره شده است، اما تاکنون برای این رویه پرریسک راهکاری وضع نشده است.
محدود بودن شرکتهای حاضر در معاملات شهرداری، شائبهها را افزایش و سلامت معاملات را با، اما و اگر روبرو کرده است.
صفرعلی پایین محلی عضو شورای شهر گرگان در جلسه رسمی و علنی پارلمان شهری گرگان گفت: چندین و چند بار شاهد آن هستیم که کف قیمت کارشناسی برای پروژههای مختلف شهرداری چند میلیارد تومان بالاتر از قیمت پیشنهادی پیمانکاران است.
وی گفت: قیمت گذاریها به نحوی است که فرد برنده مناقصه با وجود پیش بینی سود متعارف برای خودش، به این نتیجه میرسد؛ که با چند میلیارد پایینتر از مبلغ کارشناسی وارد رقابت با سایر شرکتها شود.
وی گفت: یک جای کار میلنگد؛ چند میلیارد تومان از پول شهرداری به ناکجا آباد میرود و این رویه نادرست در معاملات مرتبط با خدمات شهری هم مشاهده میشود.
پایینمحلی خطاب به مدیران شهرداری گرگان، فکر نمیکنید که کسانی مشغول کارهای مشکوک هستند و کارهایی در حال انجام است؛ بنده به صلاح نمیدانم در این جلسه علنی مباحث بیشتر را مطرح کنم.
وی گفت: در حوزه معاملات خدمات شهری هم بررسیهایی انجام شده است؛ که متوجه شدیم سودی که پیمانکاران بخش خصوصی در حوزه خدمات شهری دریافت میکنند؛ بسیار بیشتر از سود متعارف است.
پایین محلی افزود: یا کارشناسیهای شما (شهرداری) ایراد دارند و یا افرادی کارشناسان شهرداری را خریدهاند؛ این موضوع باید بررسی شود.
گفتنی است، چندی قبل مدیر کل بازرسی استان گلستان هم، عملکرد نهادهای نظارتی درون سازمانی شهرداری گرگان را مطلوب ندانسته بود.
شهروندان گرگان از خادمان خود در مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر گرگان انتظار دارند تا هر چه سریعتر نسبت فساد زدایی در نهاد عریض و طویل شهرداری گرگان اقدام کرده و اعتماد از دست رفته بخشی از شهروندان را بازگرداند.