گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: میزان تامین برق صنایع کشور امسال نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل ۲۳ درصد رشد کرده است. این میزان رشد تامین برق سبب شده تا زمینه رشد تولید صنایع در کشور فراهم شود.
برای مثال، بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، رشد تولید فولاد کشور در بازه زمانی یاد شده نسبت به سال گذشته ۱۷.۴ درصد افزایش داشته و سبب شده تا ایران با ۳ پله صعود به جایگاه هفتم تولید فولاد دنیا برسد.
مشکلی در تامین برق صنایه فولادی و سیمانی نداریم
بر این اساس، اخیرا مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق درخصوص سهمیه بندی صنایع فولاد و سیمان اظهار داشت: امسال نیز برنامه تامین برق پایدار صنایع که غالبا مشترک شرکتهای برق منطقهای هستند طبق برنامه، تامین انرژی خواهدشد و مشکلی در تامین برقشان نداریم.
رجبی مشهدی تصریح کرد: برنامه تامین انرژی صنایع که در سال گذشته انرژی تحویلی آنها به نحوی تامین شد که رشد تولید بیش از ۱۳ درصدی داشتند، امسال نیز ادامه دارد و از طرفی انرژی تحویلی صنایع سیمانی نیز بیش از میزان توافق شده در ماه بوده است؛ بر این اساس طی اسفند و فروردین ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته صنایع بورسی به ترتیب ۹.۴ درصد و ۵.۸ درصد رشد تولید را تجربه کردند.
وی ادامه داد: رشد تولید بخش محصولات فلزی در فروردین سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته ۱۵.۴ درصد بوده که بیانگر تامین برق کافی در سال جاری است.
سخنگوی صنعت برق افزود: صرفا تعداد محدودی از صنایع فولاد و سیمان مشترک شرکتهای توزیع هستند که برنامه آنها نظیر برنامه هماهنگ شده با وزارت صمت خواهد بود و طرح پیشنهادی اشاره شده در جلسه با حضور وزیر نیرو مطرح شده و با آن مخالفت و از دستور کار خارج شد.
وی ادامه داد: در عین حال در نامه مورد اشاره و منتشر شده توسط خبرنگاران محترم از مشترکان خواسته شده است تا با جابه جایی بار در ساعات اوج مصرف از افزایش مصرف و اضافه شدن بار شبکه برق کشور پرهیز کنند.
رجبی مشهدی تاکید کرد: برنامههای گذر از دوره اوج مصرف وزارت نیرو برای صنایع که با هماهنگی و همکاری سایر نهادهای ذینفع، از جمله وزارت صمت تدوین شده شامل بسته کامل حمایتی از تولید و اشتغال است.
سخنگوی صنعت برق افزود: از پیشفرضهای اولیه برنامه امسال تامین کافی محصولات تولیدی صنایع برای نیاز مصرف کشور و همچنین عدم تکانه و ثبات در قیمت بازار و مهار تورم بوده که با همکاری وزارت صمت تعیین و ابلاغ شده است.
بنابراین گزارش، همزمان با تامین برق مناسب صنایع کشور و رشد تولید صنایع زمینه حفظ اشتغال و کنترل تورم به واسطه رشد تولید فراهم شده است. تداوم این شرایط با تامین مناسب گاز در فصل زمستان نیز میتواند به رشد اقتصادی کشور ختم شود.
ظرفیت تولید ایران پس از انقلاب ۹۰ برابر شده است
رسول خلیفه سلطانی در حاشیه دیدار وزیر نیرو با اعضای انجمن فولاد کشور با اشاره به اینکه صنعت فولاد یکی از پیشرانهای صنعت کشور و از جمله افتخارات پس از انقلاب اسلامی است، ادامه داد: ظرفیت تولید محصول در ۴۴ سال گذشته در این صنعت ۹۰ برابر افزایشیافته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اهمیت تأمین انرژی در حوزه صنعت فولاد، اظهار کرد: تأمین انرژی برای این صنعت یکی از الزامهای حیاتی محسوب میشود که در دهههای گذشته در حوزه زیرساختی هم در حوزه گاز، هم در حوزه آب و برق هم پایه صنعت رشد کرده است و در این حوزه، توازن مناسبی شکلگرفته است که این نیز خود یکی از افتخارات ملی محسوب میشود.
خلیفه سلطانی ادامه داد: دو سال گذشته باوجود آنکه مصرف برق در دیگر بخشها افزایشیافته است، اما شاهد رشد و جهش ۷ درصدی در بخش تولید صنعت بودیم که این مهم بیانگر این است که در تأمین انرژی موفقتر عمل کردیم.
دبیر انجمن فولاد کشور بیان کرد: برنامهریزیهای موفق وزارت نیرو و درایت شخص وزیر نیرو و همکارانش در این بخش سبب شد تا در سالهای گذشته در صنعت فولاد شاهد افزایش تأمین مصرف برق بودیم و در فصل گرم سال گذشته نسبت به فصل گرم سال ۱۴۰۰ کاهش تولید کمتری را شاهد باشیم.
وی گفت: یک ماه گذشته نیز که از فصل گرم سال جدید آغاز شده است، میزان تأمین برق صنایع فولاد افزایش قابلتوجهی داشته است نتیجه و آثار مثبت آن را در پایان سال مشاهده خواهیم کرد.
دبیر انجمن فولاد با اشاره به رشد۷ درصدی صنایع فولاد در۲سال اخیر گفت: امیدواریم در سایه برنامهریزیهای دقیق وزارت نیرو در سال جاری شاهد افزایش میزان تأمین برق و درنتیجه تولید صنعت فولاد باشیم.
شرایط تامین برق صنایع در تابستان سال جاری، حاکی از آن است که میزان تامین برق مشترکان صنعتی در دوره مدیریت مصرف برق (۱۵ خرداد لغایت ۱۰ مرداد) نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۵ درصد افزایش یافته است.