به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح امروز (چهارشنبه، اول شهریورماه) در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت، گفت: وزرای نفت و صمت یک کار بسیار بزرگ را در دستور کار قرار دادند که طی آن، ۴۰۰ هزار موتور برقی و ۵۰ هزار تاکسی برقی و یکهزار اتوبوس برقی را تا به امروز برای تهران هدفگذاری کردند.
وی افزود: بخشی از زیرساختهای برقیکردن خودروهای عمومی در تهران فراهم شده و توسعه زیرساختهای آن تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه موضع ما ایمنی بخشی به وضعیت موجود است، تصریح کرد: وضعیت موجود هم یک جنبه فرسودگی دارد و هم یک جنبه محدودیت برای ارائه خدمات دارد و زیرساختهای ایمنی هم در آن خیلی پایین است. لذا؛ هر چند وقت یکبار ما دچار یک حادثهای شده و مشکلاتی در آنجا ایجاد میشود.
وی ادامه داد: موضع ما این است که در کوتاه مدت و با همکاری عزیزان در بازار ایمنی بخشی داشته باشیم. موضع بعدی نیز که در حال بررسی است برای انتقال به یک مرکز اقتصادی که در طرح جامع تهران در منطقه ۱۲ و ۱۶ جانمایی شده است. ان شاءالله بتوانیم این مراکز جامع اقتصادی را بنیان گذاشته که هم از جنبه ایمنی بازار تهران برخوردار میشود و کار بزرگی نیز انجام خواهد شد.
زاکانی در ادامه در پاسخ به این پرسش که روز گذشته فیلمی منتشر شد که در آن یک ساختمان نیمه کاره تخریب شد و تیر برق و درخت از بین رفت، نظر شما درباره این تخریبها چیست، تصریح کرد: متاسفانه قبل و بعد فیلم را تقطیع کرده و سپس فیلمها را منتشر میکنند. ما در موضوع تخریب، ضوابط معینی داریم و کاملا بر اساس ضوابط تخریب کار را انجام میدهیم. ثانیا منطقه بسته خواهد شد.
وی افزود: اگر فیلم کامل دیروز را مشاهده کرده باشید، منطقه از سحر بسته خواهد شد. آب و برق و گاز قطع میشود. اینکه از کدام طرف ساختمان را بکشند نیز مهم است تا به ساختمانهای دیگر آسیب وارد نشود. ما تقریبا یک روز در میان در سطح شهر تخریب داریم.
شهردار تهران در ادامه در پاسخی مبنی بر علت ساخت و سازهای غیرمجاز در خلازیر، بیان کرد: در این منطقه، حدود ۱۸۰ مورد وجود دارد که خودشان نیز به تخریب آنان اقدام کردهاند. موضوع حاشیه نشینی و ایجاد یک شرایط ناپایدار همیشه است. در اینجا ملک وقفی است نه دولتی و نه شخصی است. از سوی دیگر از سالیان سال قبل این کار انجام شده و نزدیک به ۶ هزار پلاک ساخته شده که بالغ بر ۹۰ درصد آن غیرقانونی است. اما در این دولت و از سال گذشته و از زمان فتنه و آشوبهایی که در تهران صورت گرفت در این منطقه ساخت و ساز غیر قانونی تشدید شد، اصلا نظارت معنایی ندارد. هیچ کدام از اینها پروانه ندارند.
وی ادامه داد: یک سه ضلعی وجود دارد که از ساخت و ساز غیر مجاز ممانعت میکند. شهرداری، نیروی انتظامی و قوه قضاییه. سال گذشته فراجا درگیر شهر تهران بود. دستگاه قضایی هم به متهمان و مشکلات رسیدگی میکرد. ما نیز به دنبال جمع کردن آشوب گریها بودیم. ما به عنوان شهرداری اقدام کردیم. در ابتدای امسال نزدیک به ۶۰ الی ۷۰ نفر مجروح دادیم.
زاکانی تاکید کرد: ما باید از طریق دستگاه انتظامی حمایت شویم. اگر ما خودمان ورود کرده و جلوی ساخت و ساز را بگیریم، درگیری ایجاد شده و دستگاه انتظامی باید از ما حمایت کند. در این راستا با سردار رادان تفاهمی صورت گرفت و حمایتها از ما آغاز شد. ما نیز تخریب ساختمانهای ناایمنی که هیچ ضوابطی ندارند را آغاز کردیم.
وی افزود: تا برج ۱۰ سال گذشته هیچ ضابطهای برای ساخت وساز در آن منوجود نداشته است. ما در کمیسیون ماده ۵ ساخت و ساز در این منطقه را ضابطهمند کردیم و از آن زمان این اقدام صورت گرفته است. چون ضابطه نداشتند هرکه به هر کی بود. اکنون ساختمانهایی که با ضابطه تعیین شده همخوانی داشته باشند میتوانند در این منطقه بمانند و بقیه باید تخریب شوند.