به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پیمان جبلی که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما میزبان همسر شهید امیر سعیدزاده، شخصیت محوری سریال «سوران» و عوامل سریال و مدیران سازمان سینمایی سوره بود یاد و خاطره شهید سعیدزاده (سعید سردشتی) و شهدای دفاع از وطن به ویژه شهدای کُرد را گرامی داشت و گفت: امیدوارم نظایر این کار جذاب، دیدنی، اثرگذر، راهبردی و مهم را بیش از اینها ببینیم.
رئیس صداوسیما همچنین به سعدا حمزهای، همسر شهید سعیدزاده که بیشترین بار رنج و سختیهای این داستان واقعی را متحمل شده ادای احترام کرد و گفت: این کار ارزشمند یک رسالت تاریخی بود که با همت تیم سازنده انجام شد. از سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری و سازمان سینمایی سوره نیز برای روایت این داستان واقعی و جلوگیری از تحریف تاریخ قدردانی میکنم.
او درباره حساسیت کار دستاندرکاران سوران در ترسیم شرایط خاص برهه تاریخی روایت داستان و افشای جنایات گروهک کومله نیز سخن گفت و بیان کرد: به تصویر کشیدن این بخش از تاریخ معاصر، روایتهای دروغین درباره گروهکهایی، چون کومله و دموکرات را خنثی میکند و نسل جوان و نوجوان امروز و حتی نسلهای بعدی را از پس پرده ادعاهای رنگارنگ آنها و ماهیت جنایتهایی که رقم زدند، آگاه میکند.
جبلی تأکید کرد: اگر ما تاریخ واقعی را بازنمایی نکنیم، دیگرانی با اهداف و نیاتی دیگر تاریخ واقعی را ذبح میکنند و آن را بهشکل دروغین مینمایانند. خوشبختانه «سوران» توانست تاریخ واقعی مبارزات مردم کُرد و قهرمانیهایشان مقابل دشمنان این آب و خاک را بهدور از شعارزدگی و به شکل باورپذیر به تصویر بکشد و یکی از ویژگیهای تحسینبرانگیز «سوران» همین روایت باورپذیر تاریخ بود.
رئیس صداوسیما بااشاره به گنجینه غنی کردستان، خطه فرهنگ و هنر ایران که دارای هنرمندان بسیاری در حوزههای شعر، ادب، موسیقی و... است نیز عنوان کرد: «سوران» دستاوردی مهم در تبیین تاریخ معاصر کشورمان در کردستان عزیز بود. کار دیگری هم مرتبط با قهرمانان کرد در دست تولید داریم که بهتدریج تا پایان سال در جدول پخش قرار خواهد گرفت.