هادی شیخالاسلامی مدیرعامل بیمه میهن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص فرآیند عملیات بیمهگری زائران اربعین گفت: سه سطح پوشش بیمه از طریق سازمان حج و زیارت برای بیمه تعیین شده که بر اساس همان عمل خواهیم کرد. مردم برای خرید بیمه باید از سامانه سماح اقدام کنند و به اختیار میتوانند یکی از سه سطح در نظر گرفته شده را به نسبت نیازی که دارند انتخاب کنند. به محض اینکه ثبتنام به اتمام رسید و اطلاعات به شرکت بیمه میهن منتقل شد، بیمهنامه اربعین به نام متقاضی صادر و پیامکی در همین راستا برای وی ارسال میشود که شامل لینک درگاه شرکت بیمه، آدرس اینترنتی اپلیکیشن اربعین، شماره تلفن پنج رقمیِ ۹۶۸۸۹ و همچنین نحوه ارتباط با مرکز پاسخگویی ۲۴ ساعته شرکت بیمه است.
شیخالاسلامی درمورد پوششدهی بیمه به زائران، در داخل ایران و عراق گفت: بعد از اینکه فرایند بیمه انجام شد، هممیهنان در دو حوزه حوادث و هزینههای درمانی، در ایران ( مسیر مرزها و شهرهای مرزی) و در داخل کشور عراق تحت پوشش قرار میگیرند. در داخل کشور، اگر حوادثی برای افراد اتفاق بیافتد یا درمانی ناشی از حوادث انجام شود، در مراکز درمانی طرفِ قرارداد در استانهای مرزی تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری تحت پوشش هستند و خسارتهای مربوطه، در فرایند پرداخت قرار میگیرد. پرداخت خسارتها هم بصورت آنلاین توسط کارشناسان و هم بصورت فیزیکی از طریق پایگاههایی که در مسیرهای مواصلاتی تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری مستقر هستند، انجام میشود.
وی افزود: در خاک عراق، هممیهنان عزیز در موضوع حوادث جادهای، حوادث مربوط به داخل شهرهای زیارتی و موضوع هزینههای درمانی تحت پوشش قرار دارند. باتوجه به سیاستهایی که سازمان حج و زیارت مشخص کرده است، مراکز درمانی معین شده علاوه بر پایگاههای امداد و نجات، بیمارستانها و مراکز درمانی در داخل خاک عراق هستند که عمدتا در شهرهای زیارتی مشخص شدند. شرکت بیمه با بیمارستانهای مربوطه قرارداد بسته و کلیه هزینههای هممیهنان که تحت پوشش شرکت بیمه قرار گرفتند، پرداخت و تسویه میشود.
وی در ادامه افزود: افرادی مشمول پرداخت هزینههای درمانی میشوند که بیمهنامه اربعین را از طریق سامانه سماح از شرکت بیمه میهن خریداری کرده باشند.
مدیرعامل بیمه میهن درباره تحت پوشش بودن موکبهایی که خدمت ارائه میدهند اظهار کرد: تمامی خادمان در مواکب اگر از طریق سامانه سماح ثبتنام کرده باشند تحت پوشش بیمه قرار میگیرند. امسال سازمان حج و زیارت در مکاتبات خود با شرکتهای بیمه راجع به مناقصه، موضوع بیمه آتش سوزی مواکب، آتش سوزی پایگاه امداد و نجات هلال احمر، بیمه مسئولیت موکبداران، بیمه مسئولیت پزشکانی که در پایگاههای امداد و نجات فعالیت میکنند و بیمهنامه شخص ثالث خودروهایی که از طریق مواکب به کشور عراق مراجعه میکنند را در دستور کار قرار داده است.
شیخالاسلامی درخصوص مبالغ حق بیمه گفت: سه مبلغ حق بیمه ۳۵، ۴۵ و ۵۵ هزار تومانی در سه سطح تعیین شده است که از نظر ریالی عدد قابل توجهی نیست؛ باتوجه به اینکه هر زائر حداقل دو تا سه میلیون تومان در این مسیر پیادهروی هزینه میکند، پرداخت هزینه تعیین شده خیلی بحث محاسبات مالی ندارد، لذا توصیه ما این است که بیمه را جدی بگیرند.
وی ضمن اشاره به اینکه فلسفه بیمه اربعین، پوشش حوادث مسیر پیادهروی است اضافه کرد: اگر اتفاقی برای افراد بیفتد، هزینههای سنگین درمانی در مراکز درمانی عراق، نباید افراد را دچار چالش کند. از طرف دیگر بحث چالشهای مالی برای بازماندگان افراد متوفی مطرح است؛ این بیمه به عنوان یک پشتیبان امنیت خاطر و امنیت روانی برای افرادی است که هزینه درمانی دارند یا بازمانده فرد متوفی هستند.