به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جلیل سالاری معاون وزیر و مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در برنامه تلویزیونی گفت: شرکت پلی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی روزانه ۷۴۰ میلیون لیتر نفت خام و فرآورده را در کشور توزیع و جا به جا میکند. در بخش هواپیمایی روزانه ۴ تا ۵ میلیون لیتر بنزین و ۶۵ میلیون لیتر نفت گاز توزیع میشود در حالی که روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر تولید بنزین در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خاطرنشان کرد: در تمام حوزههای بنزین سازی و تولید کاتالیست از شرکتهای دانش بنیان استفاده کرده ایم. ۸۵ تا ۹۰ درصد تجهیزات در داخل کشور تولید میشود و این دانش را به حوزه فراسرزمینی منتقل کرده ایم.
سالاری افزود: در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین تولید میشود که ۷۴ میلیون لیتر آن استاندارد یورو ۴ را دارد. در اصفهان ۱۱۶ میلیون لیتر نفت گاز دارای استاندارد یورو ۵ را تولید کردیم. تجهیزات تولیدی شرکتهای دانش بنیان ما جایگزین تولیدات شرکتهای آمریکایی شده است. نگاه جلوگیری از خام فروشی را هم فراروی خود قرار دادیم و زنجیره ارزش را نیز توسعه داده ایم.
وی در ادامه بیان کرد: مصرف سوخت ما حتی در خودروهای صفر هم کاهش نیافته و روند مصرف افزایشی است. بعد از کرونا رشد مصرف بنزین ۱۶ درصد افزایش داشته است. بهینه سازی مصرف باید اولویت اصلی ما باشد.
معاون وزیر نفت ادامه داد: خودروهای خارجی صدی ۴ و خودروهای داخلی صدی ۱۰ مصرف بنزینشان است. امروزه در حوزه حمل و نقل ۵۸ هزار میلیارد قیمت بنزین و نفت و گاز مصرفی آنها است. یک میلیون خودروی سنگین روزانه ۶۳ میلیون لیتر مصرف نفت و گاز دارند. ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتر نفت گاز روزانه قاچاق میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توضیح داد: سال ۹۹ کلاً ۲۷ میلیارد در سال، در سال ۱۴۰۰ کلاً ۳۲ میلیارد، در سال ۱۴۰۱ مجموعاً ۳۸ میلیارد رسید و پیش بینی ما این است که در سال جاری مصرف بنزین به ۴۲ میلیارد تا پایان سال میرسد. یعنی رشد ۱۳ درصدی در مصرف بنزین داریم. یعنی ۹ بار باید مخازن خود را خالی و پر کنیم تا این نیاز را تأمین کنیم.
سالاری ادامه داد: در حوزه پالایشگاههای فراسرزمینی تیم دانش بنیان ما تجهیزات مورد نیاز آنها را تولید و تأمین کردند. ۱.۶ دهم میلیون قلم کالا را به کشورهای دیگر منتقل کردیم و محصولات ۵ تا ۶ هزار مجموعه سازنده را بررسی و از آنها استفاده کردیم.
وی افزود: میزان خرابی کارت خوانهای جایگاه سوخت را از ابتدای دولت که ۳۰ درصد بوده به ۳ الی ۴ درصد رسانده ایم که با تکیه بر شرکتهای دانش بنیان محقق شده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در حوزه زیر ساخت گاز مایع را به سبد صادرات اضافه کردیم و صادرات دریایی گاز مایع را شروع کردیم و روزانه ۲ میلیون لیتر گاز مایع را به این وسیله صادر میکنیم. بخش عمدهای از سوخت را با ناوگان حمل و نقل میکنیم و برای اجتناب از آن این شیوه حمل و نقل برنامه گسترش خطوط انتقال گاز هزار و ۵۰۰ کیلومتری را داریم.
سالاری افزود: در ۲۰۰ جایگاه طرح کهاب را اجرا کردیم و جایگاههای جدید هم باید این طرح را اجرا کنند تا به آنها مجوز بدهیم. از شرکتهای دانش بنیان هم استفاده کردیم تا بازیافت بخارات بنزین جایگاهها را انجام دهند.
معاون وزیر نفت بیان کرد: کارت هوشمند سوخت زیر یک ماه به دست مردم میرسد. ۱.۴ دهم میلیون لیتر سهمیه سوخت ۶۰ لیتری را به خودروها میدهیم، حدود ۳.۴ دهم میلیون لیتر ۱۵۰ لیتر سهمیه بنزین آزاد است یعنی در مجموع ۴.۸ دهم میلیون لیتر در ماه معادل ۱۵۹ میلیون لیتر در روز روی کارت سوخت هوشمند مردم قرار میگیرد.