به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه میگوید که باتوجه به سرعت توسعه کشورهای آسیایی، بهتر است که دانشآموزان روس، زبان چینی و سایر زبانهای قاره کهن را بیاموزند.
پوتین در جریان رویدادی در مسکو به مناسب سال تحصیلی جدید گفت: باتوجه به سرعت توسعه کشورهای آسیایی، کانون حیات اقتصادی و سیاسی رفتهرفته به سمت این مناطق تغییر پیدا میکند.
وی اضافه کرد: با در نظر داشتن این مساله، اینکه دانشآموزان روس، زبان چینی و سایر زبانهای آسیایی را بیاموزند و در عین حال از سایر جنبههای تعامل با جهان غفلت نکنند، اتفاق خوبی است. آغاز چنین روندی سریع نخواهد بود، زیرا هم به بودجه و هم آموزگاران واجد شرایط نیاز دارد.
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد:، ولی ما براساس پایهها و بستری که از گذشته ساختهایم، این کار را خواهیم کرد، زیرا مطالعات شرق در اتحاد جماهیر شوروی و هماکنون در روسیه، همواره در سطح عالی بوده و همقطاران ما که در این حوزه فعالیت میکنند، این مساله را تایید کردهاند.
آندری فورسِنکو، مشاور پوتین در حوزه علم و فرهنگ نیز پیشتر گفته بود که دانشگاههای روسیه باید بهتدریج واحدهای زبان چینی را معرفی کرده تا بدین ترتیب، در توسعه علم و دانش بهروز بمانند.
به گفته وی، موسسه فیزیک و فناوری مسکو بهتازگی در راستای معرفی زبان چینی به عنوان زبان خارجی اجباری دوم اقدام کرده، اما با مخالفت شدید دانشجویان مواجه شده است. روسیه، چین و هندوستان هر سه اعضای «بریکس» هستند؛ گروهی که در ماه ژانویه گسترش یافته و آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را نیز به آن اضافه خواهند شد. مسکو و پکن، روابط دوجانبه به شدت قوی دارند و بهتازگی نیز به طور مشترک تعهدشان به ایجاد یک نظم جهانی عادلانهتر و چندقطبی را علنا ابراز کردهاند.