محسن زنگنه نائب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی دانشجو در خصوص اهمیت عضویت ایران در پیمانها و سازمانهای همکاری اقتصادی گفت: عضویت ایران در پیمانهای بینالمللی و منطقهای اثرات مثبت اقتصادی زیادی به دنبال دارد، به همین دلیل دشمنان ایران سعی میکنند از نظر روانی و رسانهای فضا را به سمتی ببرند که این اتفاقات کوچک شمرده شود.
وی گفت: عضویت ایران در بریکس و قدرت یافتن این گروه میتواند باعث بازتنظیم نظم جهانی شود. این کشورها مبدع اصول انتقال پول، قواعد تجاری و حتی توافقهای امنیتی جدیدی هستند که مطابق با نظم کنونی جهان نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: این یعنی پس از این یک دولت متخاصم نمیتواند با چند تحریم مبادلات تجاری و ارزی کشورهای دیگر را برهم بزند.
وی در این باره توضیح داد و گفت: به عنوان مثال نرخ تعرفههای صادرات و واردات بین کشورهای عضو پیمانهای منطقهای و نظام تامین مالی بین کشورهای عضو بریکس و راه اندازی سوئیفت بومی که شرکتهای تجاری برای نظامات مالی بین خود تعریف میکنند مانع اثرگذاری تحریمها و قوانینی میشود که در سایر کشورها حاکم است.
زنگنه با اشاره به راهبرد مهمی برای توسعه تجارت خارجی ایران با کشورهای عضو بریکس و شانگهای گفت: با اینکه تفاهمهای بین کشورهای عضو پیمانهای منطقهای برای تسریع و رشد تجارت خارجی بسیار مهم است و اقتصاد ایران نیز از این موضوع منتفع میشود، اما تامین زیرساختهای توسعه تجارت نیز موضوع مهمتری است.
وی تصریح کرد: این یعنی از امروز باید وزارتخانههایی مانند صنعت، معدن و تجارت به دنبال ایجاد و بروزرسانی زیرساختهای خود باشند تا از ظرفیت ایجاد شده به بهترین شکل ممکن بهره ببرند.
نائب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: با اینکه بعد از امضای برجام، فرصت محدودی برای اقتصاد ایران باز شد، اما به دلیل عدم آمادگی کامل دستگاهها و وزارتخانهها نتوانستیم از موقعیت به دست آمده برای توسعه تجارت استفاده کنیم، این اتفاق در دولت سیزدهم نباید تکرار شود.
زنگنه افزود: تاکنون وزارت امور خارجه در رابطه با دیپلماسی منطقهای و تسریع در عضویت ایران در پیمانهای بینالمللی عملکرد قابل قبولی داشته است به موازات این موضوع دستگاهها و وزارتخانههای اقتصادی نیز باید فعال شوند تا هرچه بیشتر از این ظرفیتهای ایجاد شده استفاده کنند.
زنگنه گفت: موضوع ارتباط با کشورهای همسایه و همراستا از نظر سیاسی نباید به موضوعی تشریفاتی در وزارتخانههای اقتصادی تبدیل شود و باید در این راستا گامهای عملی برداشته شود.
وی بیان کرد: به گواه کارشناسان یکی از مشکلات اقتصادی ایران طی سالهای اخیر افزایش قیمت ارز و به دنبال آن تورم بوده است، اقدامات دولت سیزدهم در رابطه با عضویت کشورمان در معاهدات بینالمللی و منطقهای میتواند بخشی از این نارسایی را حل کند.