عطا بهرامی پژوهشگر اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: جایگزینی کانون صرافان به جامعه صرافان و ساماندهی این تشکل برای تداوم بخشی به ثبات بازار ارز باید با نظارت قوی بانک مرکزی همراه باشد. ضمن اینکه باید سامانهای جامع و رسمی برای جامعه صرافان راه اندازی شود تا نقل و انتقالات به طور کامل مورد رصد و پایش قرار گیرد.
وی افزود: کارکرد کانون صرافان این بود که به مرکز خروج سرمایه از کشور تبدیل شده بود و خودش را مستقل از سیاستهای بانک مرکزی میدانست و هیچ کمکی در دور زدن تحریمها هم نمیکرد. تنها فعالیت کانون این بود که اگر کسی میخواست پولی از کشور خارج کند، فرآیند انتقال به خارج از کشور را انجام میداد.
بهرامی تصریح کرد: اگر فعالیتهای صرافان طی یک قانون مشخص ذیل قانون پولشویی بگنجد و جلوی فرار سرمایه گرفته شود، به اقتصاد کشور کمک خواهد شد. اما چنانچه صرافیها مستقل عمل کنند، خدمتی به اقتصاد شکل نخواهد گرفت.
به گفته وی، بانک مرکزی هزینه زیادی برای جایگزینی جامعه صرافان با کانون صرافان متحمل شده تا به ساماندهی این بخش و بازار ارز کمک بیشتری کند.
بهرامی در پایان تاکید کرد: افزایش نظارت بانک مرکزی بر جامعه صرافان موجب خواهد شد تا تقاضای کاذب ارز از بین برود، چرا که خروج ارز از کشور همواره از دالان صرافیهای متخلف انجام میشد، اما حالا با نظارت کامل بانک مرکزی بر جامعه صرافان خروج ارز از کشور کنترل خواهد شد. اگر بانک مرکزی چتر نظارتی خود را افزایش دهد، دیگر شاهد خروج ارز از کشور نخواهیم بود و تقاضای کاذب نیز از بین خواهد رفت.