به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از آی ۲۴، در میان گزارشهای متناقض وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مذاکرات برای توافق احتمالی عادیسازی بین تل آویو و ریاض ادامه دارد.
این بیانیه وزارت خارجه آمریکا در پی گزارشهایی منتشر شده است که نشان میدهد عربستان سعودی مذاکرات با رژیم صهیونیستی در مورد توافق بالقوه عادیسازی را به حالت تعلیق درآورده است.
علیرغم این گزارشها، وزارت خارجه ایالات آمریکا ادعا دارد که واشنگتن تعهد خود را برای پیشبرد حفظ یکپارچگی منطقهای جایگاه تل آویو به ویژه از طریق دیپلماسی فعال با هدف تقویت عادی سازی با عربستان حفظ میکنند. آمریکا همچنین بر تعهد خود برای گفتگوهای بیشتر با تل آویو و ریاض در این زمینه تاکید کرده است.
در حالی که عربستان سعودی هنوز به طور رسمی رژیم اسرائیل را به رسمیت نشناخته و در توافقنامه ۲۰۲۰ ابراهیم با میانجیگری دونالد ترامپ شرکت نکرد، اما مقامات آمریکایی اکنون چشم انداز عادی سازی روابط بین ریاض و تل آویو را محتمل میدانند.
روز گذشته یک مسئول در دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که ریاض به اطلاع واشنگتن رسانده است که هرگونه مذاکره در ارتباط با عادی سازی روابط با تل آویو یا هرگونه اقدامی در قبال آن را متوقف میکند.
پیشتر نیز یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» تأیید کرده بود که با وجود تلاشهای فشرده و زیادی که طی چند ماه گذشته از سوی دستگاه وزارت خارجه و دیپلماتهای آمریکایی دنبال شد، اما احتمال کمی در دستیابی به توافق عادی سازی بین تل آویو و ریاض وجود دارد.
گزارش روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» اعلام میکند که «اسرائیل» و عربستان سعودی در حال حاضر به توافق عادی سازی نزدیک نیستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پی دیدار «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «ران درمر»، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی به روزنامه صهیونیستی گفته بود که «اسرائیل» و عربستان سعودی برای رسیدن به یک توافق عادی سازی به هیچ عنوان نزدیک نیستند و اختلافات همچنان در جای خود باقی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اسرائیل هیوم نامش را اعلام نکرده است، همچنین گفت: «اینکه بگوییم به هر توافقی نزدیک هستیم زود است.» او خاطرنشان کرد که «مسائلی وجود دارد که دو طرف باید خودشان آنها را حل کنند.»
این مقام آمریکایی در جریان سخنرانی خود تاکید کرد که چنین توافقی برای عادی سازی روابط تل آویو و ریاض به نفع آمریکاست و خاطرنشان کرد که دولت آمریکا به طور کامل از عادی سازی روابط ریاض با اسرائیل حمایت میکند و به گفتگو با شرکای منطقهای خود از جمله عربستان سعودی درباره چگونگی و امکان ادامه حرکت رو به جلو در این مسیرادامه خواهد داد.
دیپلمات آمریکایی همچنین عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی را «یکپارچگی منطقهای» توصیف و تاکید کرد که این امر به نفع منافع امنیت ملی آمریکا، منافع شرکای منطقهای آن، «ساکنان آمریکا و همه شهروندان منطقه» است.
در همین حال، یک مقام سیاسی صهیونیستی به روزنامه اسرائیل هیوم گفت که بسیاری از مقامات صهیونیستی تلاشهای فشردهای برای دستیابی به توافق با عربستان انجام دادند. این مقام صهیونیستی با اشاره به پروازهای بین سرزمینهای اشغالی فلسطین، آمریکا و عربستان سعودی، اظهار داشت: افراد زیادی روی موضوع عادی سازی روابط در بخشهای مختلف کار میکنند، اما همچنان شانس عادی سازی روابط تل آویو و ریاض ۵۰، ۵۰ است نه بیشتر!
پیشتر رسانههای صهیونیستی در اوایل ماه اوت گفته بودند که عربستان سعودی در حال تعیین شرایط غیرممکن برای عادی سازی روابط است، از جمله کسب رضایت رژیم صهیونیستی برای غنی سازی اورانیوم، ساخت راکتور هستهای برای مقاصد صلح آمیز، ایجاد اتحاد دفاعی بین ریاض و واشنگتن؛ و سایر شرایطی است که پذیرش همه آنها برای تل آویو تقریباً غیرممکن خواهد بود.
وبسایت عبری زبان واللا نیز پیشتر جزئیات تماس تلفنی بلینکن با الی کوهن، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی را فاش کرده بود. این وب سایت صهیونیستی گزارش داده بود که بلینکن به کوهن گفته است: «وقتی تل آویو دچار اختلاف داخلی است، برای واشنگتن تلاش برای عادی سازی روابط تل آویو و ریاض بسیار دشوارتر است و حتی ممکن است تقویت یا گسترش توافقات عادی سازی از طریق عادی سازی روابط با عربستان سعودی غیرممکن باشد.»