به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه هفتاد و هشمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در جمع خبرنگاران درباره حضورش در یکی از اندیشکدههای آمریکایی گفت: نشستی هم با یکی از اندیشکدههای آمریکایی داشتیم که سیاستمداران سابق آمریکایی در این نشست حضور داشتند و در آنجا به صراحت در خصوص موضوعات فیمابین بحث شد از جمله رویکرد نادرست آمریکاییها در قبال جمهوری اسلامی ایران و در قبال ملت ایران.
وی گفت: در خصوص برجام، خروج دونالد ترامپ از برجام و تداوم این راه توسط جو بایدن با شکل و ادبیات دیگر در آنجا سخن گفتیم. بعضی از سیاستمداران سابق آمریکایی سؤالاتی را داشتند که تلاش کردیم به سؤالات پاسخ دهیم.
وزیر خارجه اضافه کرد: با توجه به اقدامی که هفته گذشته در تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا انجام شد و در جلسه اندیشکده آمریکایی هم گفتم اگر طرف آمریکایی از چندگانگی برخورد کردن خارج شود و نیت و اراده واقعی خودش را نشان دهد، دستیابی به یک توافق برای بازگشت همه طرفها به برجام و لغو تحریمهای ایران دور از دسترس نیست.
وی گفت: در عین حال با استفاده از فرصت حضور وزرای خارجه طی دو روز گذشته و قبل از آن هم دیدارهایی با کشورهای مختلف داشتیم که این دیدارها تداوم خواهد یافت.
وزیر خارجه همچنبن در تشریح نشست روند آستانه درباره سوریه که با حضور وزرای خارجه روسیه و ترکیه و «گیر پدرسون» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه برگزار شد، گفت: در این نشست آخرین وضعیت و مشکلاتی که مردم سوریه با آن مواجه هستند را مورد بررسی قرار دادیم. در این نشست تأکید شد همچنان مشکل اقتصادی، تحریمهای کشورهای غربی، تروریسم و داعش در بخشهایی از سوریه به عنوان چالشهای اساسی در این کشور مطرح است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: از نماینده سازمان ملل خواستیم که این سازمان طرحی را ارائه دهد و پشتیبانی مالی را به عمل بیاورد که زیرساختهای لازم برای بازگشت مهاجران و آوارگان سوریه به این کشور فراهم شود.
وزیر خارجه یادآور شد: در عین حال راهکارهایی برای کاهش سوءتفاهمات و مشکلات مرزی بین سوریه و ترکیه مطرح شد که امیدواریم در آینده نزدیک در قالب ادامه نشست آستانه و یا فرمت چهارجانبه ایران، سوریه، روسیه و ترکیه بتوانیم این مشکلات را مورد حل و فصل قرار بدهیم.
امیرعبدالللهیان درباره حضورش در نشست مجمع تمدنهای کهن هم بیان کرد: این نشست با حضور ۹ کشور تمدنی برگزار شد و میزبانی و مدیریت آن با جمهوری اسلامی ایران بود و در آنجا دغدغهها و نگرانیهایی را که در چارچوب حفظ شاخصهای تمدنی کشورها و حفظ آثار باستانی و میراث تمدنی کشورهاست را مورد توجه قرار دادیم.
وی با بیان اینکه ایران حرفهای زیادی در حفظ حوزه تمدنی، فرهنگی و میراث فرهنگی دارد، اظهار داشت: در آن نشست این مباحث مطرح شد و کشورهای دیگر هم دیدگاههای خود را مطرح کردند.