آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۰۸۸۲
گزارش|

بانک آینده سردمدار پرداخت تسهیلات به خودی‌ها/ پاسارگاد، پارسیان و تجارت در رتبه‌های بعدی

انتشار میزان تسهیلات اعطایی بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود، الزامی بود که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ گنجانده شد. بر این اساس مقدار این تسهیلات به تفکیک هر بانک برای فصل بهار منتشر شده است که بیشترین میزان آن برای بانک آینده با ۱۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - مرضیه کوثری: قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با اضافه کرد بند "ح" به تبصره ۱۶، بانک‌ها را موظف به منتشر کردن «گزارش مجموع مبالغ پرداخت شده به کارمندان هر بانک و شرکت‌های زیرمجموعه» کرده است. به موجب این بند، بانک‌ها باید در پایان هر فصل، گزارش تسهیلاتی که به شرکت‌های زیرمجموعه خود پرداخت کرده اند را با قرار دادن روی سایت بانک مرکزی در دسترس عموم قرار دهند.

بر همین اساس، گزارش عملکرد بانک‌ها در خصوص اعطای تسهیلات به شرکت‌های وابسته به بانک‌ها برای فصل بهار منتشر شده است. نمودار فوق از بررسی فایل منتشرشده توسط بانک مرکزی بدست آمده است. برطبق این نمودار، بانک آینده در رتبه اول و صدر جدول با اختلاف فاحشی، در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از سایر بانک ها، به شرکت‌های زیرمجموعه خود تسهیلات پرداخت کرده است.

سهم ۱۲۳ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های زیرمجموعه بانک آینده از تسهیلات

پس از بانک آینده، بانک‌های پاسارگاد با ۲۴ همت (هزار میلیارد تومان)، پارسیان با ۱۷.۵ همت و تجارت با ۱۴ همت در رتبه‌های بعدیِ بیشترین میزان اعطای تسهیلات به شرکت‌های وابسه به خود قرار دارند.

بانک‌های مسکن، صنعت و معدن، توسعه صادرات، اقتصاد نوین، سرمایه، گردشگری و خاورمیانه از جمله بانک‌هایی بودند که کمتر از ۳۰۰ میلیارد تومان به شرکت‌های زیرمجموعه خود وام اعطا کرده اند.

در این بین بانک‌هایی هم بودند که مقدار تسهیلات اعطایی آنها، صفر بوده که یا اساسا شرکت زیرمجموعه‌ای ندارند یا به شرکت‌های خود در فصل بهار وامی پرداخت نکرده اند؛ بانک‌هایی مانند پست بانک، توسعه تعاون، ملت، قرض‌الحسنه مهر ایران، قرض‌الحسنه رسالت، ایران زمین، موسسه اعتباری توسعه و موسسه اعتباری ملل.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار