شيوه اثبات هلال ماه از ديدگاه آيت‌الله صافي گلپايگاني
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۱۶

شيوه اثبات هلال ماه از ديدگاه آيت‌الله صافي گلپايگاني

آيت‌الله صافي گلپايگاني در پي استفتاء جمعي از مومنين درباره رويت هلال، نظر خود را اعلام كرد.

به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، متن کامل استفتاء و پاسخ معظم له که در اختيار مرکز خبر حوزه قرار گرفته، بدين شرح است:

س: آيا با محاسبات منجمين، ماه ثابت مي‌شود؟ مخصوصاً وقتيکه آنها امروز نسبت به زمان گذشته امکانات خيلي دقيق و مجهزي در اختيار دارند و اصرار مي‌ورزند که نتايج دستگاه هاي علمي قابل انکار نمي‌باشد؟

ج: پيشگويي منجمين بنفسه حجت شرعيه نيست، بلي اگر براي هرکس موجب علم به صحّت محاسبه شود، بايد به علمي که از گفته منجم حاصل شده عمل نمايد.

س‌: آيا تطوق و بلند بودن هلال را، دليل بر شب دوم مي‌دانيد؟

ج: بلند بودن ماه و تطوق آن، دليل شرعي بر شب دوم نيست.

س: اگر راديو و رسانه‌هاي ديگر خبر دهند که در شهري ماه را ديده‌اند، آيا مسلمان‌ها (ره) در سراسر آن کشور مي‌توانند عيد کنند يا نه؟

ج: اگر از خبر راديو يا رسانه‌هاي ديگر برايش علم حاصل شود، بايد عيد قرار دهد.

س: اگر در پايان ماه رمضان اعلام کنند مثلاً فردا عيد سعيد فطر است، آيا آن روز را مي توانيم عيد محسوب کنيم يا نظر حضرتعالي چيز ديگري است؟

ج: بايد به طوري که در توضيح المسائل مذکور است،‌ رويت ماه از طرق شرعيه ثابت شود و يا مجتهد جامع الشرايط حکم کند به اينکه فلان روز عيد فطر است.

س: اگر از طرف يک يا چند نفر از مراجع عظام روز اول (مثلاً) ماه رمضان اعلام شود،‌ آيا برکساني که بر ايشان تقليد نمي کنند هم واجب است آن روز را نيت روز اول ماه رمضان کنند؟

ج: در صورتي که مجتهد جامع الشرايط حکم کند که فلان روز اول ماه است همه بايد اطاعت کنند و آن روز اول ماه محسوب مي‌شود، ولي اگر حکم نکند و فقط بر اساس اطلاعاتي که از اشخاص به دست آورده، بگويد براي من ثابت شده که اول ماه است، چنانچه براي ديگران از قول او اطمينان حاصل شود که ماه رويت شده و اول ماه است، حکم اول ماه را دارد و الا نه./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار