به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن سوهانی مدیر کل هنرهای نمایشی رادیو در این مراسم گفت: به نظرم اندیشه، روش و منش امام موسی صدر، همان گونه که توانست جامعه چندفرهنگی و چندپاره لبنان را به وحدت و انسجام برساند، میتواند شاه کلیدی برای حل تعارضات در مناسبات و معادلات پیچیده جهان امروز باشد.
وی افزود: لبنان کشوری چند فرهنگی است و امام موسی صدر توانست با هنرمندی تمام طی ۱۹ سال در مقام رهبر شیعیان لبنان آن جامعه چند پاره را بر مبنای گفتمان تشیع به همگرایی برساند.
مدیر رادیو نمایش تأکید کرد: تفکر جامع الاطراف که از اقتصاد تا عرفان و از مقاومت و نبرد تا صلح و مدارا را در برمیگیرد، منش انسان مداری والای دینی در برابر اومانیسم غربی و روش توام با تعامل اثربخش امام موسی صدر چه در عرصه حکمرانی، رشد و توسعه و چه در حوزه رسانه، ارتباطات و فرهنگ آموزههای بسیاری دارد.
مدیر رادیو نمایش اذعان کرد: در ساخت مجموعه نمایشی ۱۰ قسمتی «شرح صدر» هنرمندان رادیو نمایش بسیار ویژه و حرفهای عمل کردند که امیدوارم مورد توجه قرار گرفته باشد.
در ادامه حورا صدر، مدیر موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر افزود: به نظرم در تولید این اثر کار از حد موظف خود خارج شده بود و علاقه دوستان در انجام آن کاملا معلوم است. یکی از نگرانیهای من شعارزدگی در کار بود که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: در ابتدای کار نگران بودم که کار خوب دربیاید و سطحی نباشد و اینکه شعارزده نشود. چون من نمیخواستم تصویر مقدسی از پدرم ارائه شود چرا که ایشان آدمی زمینی است وباید آنچه که واقعیت هست گفته شود، اما در نهایت با هنرمندی عوامل این نمایش کار قوی ساخته شد.
صدر خاطرنشان کرد: در دوران کودکیام و در خانه پدری شنونده رادیو ایران بودم، آن زمان بعضی از نمایشها را از رادیو میشنیدیم و حال و هوای خوبی داشت چرا که فضای خانه ما ایرانی بود اگر چه این روزها چندان شنونده رادیو نیستم، اما اگر فرصت شود و آن را گوش بدهم لذت میبرم.
فرزند امام موسی صدر تأکید کرد: با سهیلا خدادادی نویسنده نمایش رادیویی «شرح صدر» دو سه جلسه، حضوری درباره کار صحبت کردیم و بعد ارتباط بیشتر از طریق خانم ادیب با ایشان بود که فایلها را برای من میفرستادند و من نظراتم را ارسال میکردم.
در ادامه زهرا ادیب مسوول کتابخانه مرکز اسناد موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در این زمینه افزود: ارتباط با رادیو نمایش بسیار جالب بود، صبوری و همدلی که سهیلا خدادادی نویسنده اثر با ما داشتند آنچنان به وجدم آورد که مطالب زیادی را برایشان ارسال کردم و باید بگویم این کار با هنرمندی بچههای رادیو نمایش بسیار شنیدنی شد.
همچنین در این مراسم سهیلا خدادادی، نویسنده نمایش رادیویی «شرح صدر» گفت: در تمامی این قسمتها جنبههای شخصیتی امام موسی صدر را که پنهان بود برای مخاطب پیدا کردم، اینکه ایشان با تمام مشغلههای سیاسی که داشتند از خانواده غافل نبودند.
در ادامه مینو جبارزاده کارگردان نمایش رادیویی «شرح صدر» افزود: نکات برجسته اخلاقی امام موسی صدر و اینکه ایشان به هر آنچه که میگفتند عمل میکردند برای همه ما ارزشمند بود چرا که امام موسی صدر برای سعادت انسانها فراتر از مرزو ملیت عمل میکرد و فقط به انسان بودن فکر میکرد.
وی تأکید کرد: تعداد بازیگران این کار زیاد بود و خوشبختانه آقای سوهانی مدیر رادیو نمایش قبول کردند و کار ویژه دیده شد.
زهرا عبدالله زاده، تهیه کننده نمایش رادیویی «شرح صدر» نیز در این باره گفت: برای تهیه این کار نزدیک به شش فیلم سینمایی دیدم. فیلمهای مختلف از لبنان که بتواند مرا با آن فضا و نوع موسیقیهایی که در آن برنامه استفاده کنم آشنا کند.
حمید یزدانی به نمایندگی از بازیگران تأکید کرد: متن قابلیتهای خوبی داشت و بسیار روان بود و حساسیتی هم که کارگردان این کار خانم جبارزاده داشتند بر غنای آن افزود.
بر اساس آنچه که رادیو نمایش اعلام کرده است، در پایان امین رهبر، مدیر دفتر ادبیات نمایشی رادیو نمایش افزود: این کار دغدغه دلی مدیر رادیو نمایش و مدیر رادیو فرهنگ بود و برای نگارش آن میبایست نویسندهای را پیدا میکردم که همراه و نخبه باشدو خانم سهیلا خدادادی جز معدود نویسندگانی هستند که هر دو را دارند و انصافا که در بخش اجرا بهترینهای رادیو نمایش حضور داشتند، از طرفی همکاری دکتر سوهانی مدیر رادیو نمایش که کار را ویژه دیدند باعث شد تا اثر قابل قبول و شریفی تولید شود.
در انتهای این مراسم، از نمایش رادیویی شرح صدر رونمایی شد.