آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۴۷۰۸
یک کارشناس مسکن در گفت‌وگو با دانشجو:

اسم قفس‌های ۲۵ متری را «خانه» نگذارید/ این فضا با فرهنگ ایرانی اسلامی سازگار نیست

کارشناس مسکن و شهرسازی گفت: اساسا به کار بردن عنوان “خانه” برای یک فضای ۲۵ متری یک دروغ بزرگ است، مسکن باید یک سری نیاز‌های ابتدایی ما را برطرف کند و عنوان خانه ۲۵ متری، هیچ کدام از نیاز‌های ما را برطرف نمی‌کند.

بهزاد عمران‌زاده کارشناس مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه ابعاد خانه و همجواری آن با همسایگان باید مناسب باشد، گفت: خانه یک کالای انسانی و فرهنگی است و خانه ۲۵ متری هیچ نسبتی با سبک زندگی ایرانی اسلامی و تمدن ما ندارد.


خانه ۲۵ متری اقتصادی نیست
وی ادامه داد: نباید برای قفس‌های ۲۵ متری نام خانه را انتخاب کرد. خانه‌های ۲۵ متری هیچ یک از نیاز‌های ما را برطرف نمی‌کند. جالب است از لفظ اقتصادی برای این خانه‌ها استفاده می‌کنند، اما باید بگوییم که اساسا اقتصادی هم نیست. قیمت این خانه‌ها بیش از یک میلیارد تومان است و هیچکدام از افرادی که نیاز به مسکن دارند، توانایی تهیه این مقدار پول را ندارند. این خانه‌های هزینه‌های بلندمدتی همچون آسیب‌های اجتماعی دارند، زیرا تراکم جمعیت در آن‌ها بسیار بالاست و تنش‌های روانی بالایی برای کودکان و خانواده‌ها ایجاد می‌شود.

عمران زاده افزود: برای طرح نهضت مای مسکن تا به حال دولت تلاش بسیاری کرده است. به نظر من اقدام درمورد نهضت ملی مسکن هنوز دیر نشده است. تعداد قابل توجهی زمین برای این پروژه‌ها تامین شده است، ولی مشکل اصلی تامین مالی ساخت است. الان تامین مالی ساخت برای واحد‌های مسکونی و هم بحث توسعه شهری که برای این طرح در نظر گرفته شده است، بر آورده متقاضی و تسهیلات بانک‌ها متکی خواهد شد. بسیاری از متقاضیان به ویژه دهک‌های یک تا سه امکان چنین آورده‌ای را ندارند، زیرا اگر پولی داشتند که صاحب خانه می‌شدند.

 

بانک‌ها به تعهدات خود عمل نمی‌کنند

کارشناس مسکن و شهرسازی اظهار کرد: بانک‌ها نیز به تعهدات خودشان در این زمینه عمل نمی‌کنند و بخش عمده تامین مالی این پروژه‌ها دچار اختلال می‌شود و به هیچ وجه جلو نمی‌رود، زیرا بازار‌هایی برای بانک‌ها وجود دارد که در مقابل ساخت مسکن، بسیار برایشان سودآور است. در طرح نهضت ملی مسکن، اتکا به نظام بانکی فعلی که به دنبال سود بیشتر است، یک اشتباه راهبردی محسوب می‌شود.

وی در پایان سخنان خود گفت: راهکار اصلی برای پیشبرد نهضت ملی مسکن، مردمی سازی آن است. ما روی پروژه‌ای کار کرده ایم که دولت بدون اتکا به آورده متقاضی و تسهیلات بانکی، برای سه دهک اول می‌تواند همه این دهک‌ها را صاحب خانه‌های ویلایی و دوطبقه کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار