به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دادههای جدید مرکز آمار درخصوص نرخ تورم کشور نشان میدهد که در مهرماه، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۴۵.۵ درصد رسیده که نسبت به ماه گذشته یعنی شهریور ماه، ۰.۶ واحد درصد کاهش و نسبت به زمان مشابه در سال قبل ۵.۳ درصد افزایش یافته است.
نرخ تورم سالانه در مهر نسبت به شهریور ماه برای مناطق شهری ۰.۵ درصد کاهش و برای مناطق روستایی ۰.۱ درصد کاهش یافته است. درمورد خوراکی ها، آشامیدنیها و دخانیات تورم کل کشور نسبت به ماه قبل ۳.۲ کاهش و درخصوص کالاهای غیرخوراکی و خدمات نیز این نسبت ۰.۶ درصد افزایش داشته است.
نرخ تورم ماهانه مواد غذایی در کل کشور ۰.۵ درصد بوده است و مقدار آن در مناطق شهری ۰.۳ درصد و نزدیک به صفر بوده است. در مناطق روستایی، این درصد از نرخ کل کشور بالاتر بوده و میزان ۱ درصد برای آن به ثبت رسیده است.
نمودار زیر، نرخ تورم سالانه را به تفکیک استانهای کشور نمایش میدهد. براساس نمودار پایینترین نرخ تورم سالانه با ۴۰.۷ درصد مربوط به تهران و بیشترین نرخ تورم با ۵۶.۵ درصد برای استان یزد برآورد شده است. بطور کلی ۱۰ استان پایینتر از نرخ تورم کل کشور و ۲۱ استان بالاتر از آن قرار دارند.
دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه کشور برای دهکهای مختلف هزینهای، از ۴۴.۶ درصد برای دهک اول، تا ۴۶.۵ درصد برای دهک دهم است. بر این اساس فاصله تورمی دهکها در این ماه به ۱.۹ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۲ واحد درصد افزایش داشته است. در نمودارهای زیر مشاهده میشود که برای نرخ تورم نقطه به نقطه دهکهای هزینهای، هرچه از دهک اول به سمت دهکهای بالاتر (ثروتمندتر) حرکت کنیم، میزان آن افزایش مییابد درصورتی که نرخ تورم ماهانه از دهک اول به دهک دهم با کاهش روبهرو است.