اله وردی دهقانی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو درباره میزان سوق پیدا کردن صنایع به سمت ذخیره سازی گاز برای جبران ناترازی در زمستانها گفت: ذخیرهسازی گاز مهمترین و کلیدیترین راهکار برای رفع ناترازی مقطعی انرژی در صنایع در زمان افزایش مصرف گاز توسط بخشهای خانگی در فصول سرد سال است. این رویکرد در کشورهای اروپایی به جد پیگیری شده و توسط صنایع اجرا شده است.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی در این حوزه این است که نه صنایع به این سمت پیش رفته اند و نه شرکت ملی گاز، از سوی دیگر شرکت ملی گاز توان تامین گاز مورد نیاز آنها را نیز ندارد.
وی در ادامه بیان کرد: معضل بعدی ما عدم توسعه ظرفیت استخراج گاز است و این ظرفیت محصور شده و نیازمند به افزایش تولید و سرمایه گذاری دارد، ولی متاسفانه این امر مغفول واقع شده است. گاز تولیدی از میادین گازی کشور روزانه به طور کامل به مصرف میرسد.
وی در ادامه بیان کرد: ما در حال حاضر گاز مازاد نداریم که برای ذخیره از آن استفاده کنیم اصولا باید برداشت گاز افزایش پیدا کند و برای صنایع و ذخیره سازی از آن استفاده کرد.
وی در ادامه افزود: ما در زمستانها مشکل تامین انرژی مخصوصا گاز را داریم و در تابستان مشکل تامین برق داریم و این مسئله باعث شد نیروگاهها با کمبود گاز رو به رو شوند و در پیک مصرف با قطع گاز را به رو شوند.
دهقانی در ادامه بیان کرد: دولت آیین نامه پیش رفتن صنایع به صمت ذخیره سازی گاز را ابلاغ کرده و تسهیلات لازم را هم برای آنها در نظر گرفته است و باید صنایع به سمت ذخیره سازی گاز حرکت کنند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: دولت در زمینه جذب سرمایهگذار صنعتی برای ذخیرهسازی گاز، مشوقهای متنوعی را در اختیار صنایع قرار داده است که مهمترین آن تخفیف بزرگ گازی برای گاز ذخیرهسازی گازی مربوطه است.
وی ادامه داد: صنایعی که مستقیما از گاز استفاده میکنند حتما باید به سمت ذخیره سازی گاز بروند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: محصولات صنعتی مرتبط با خوراک یا سوخت گازی در فصول سرد سال به دلیل افزایش قیمت گاز و همچنین کاهش تولیدات صنعتی در این حوزه با افزایش قیمت مواجه خواهد شد، ولی با ذخیرهسازی گاز و تداوم تولید محصولات صنعتی در فصول سرد سال، صنایع از دو سمت برد خواهند کرد و به میزان بالایی سودآوری خواهند داشت.