به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس آمار منتشر شده توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، به دلیل ناترازی گاز، سالیانه به صورت متوسط حدود ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل و مازوت به عنوان جایگزین برای گاز طبیعی استفاده میشود.
گازوئیل سوختی است که ارزش صادراتی دارد. وقتی این سوخت در داخل کشور مصرف شود، فرصت صادراتی آن که بیش از ۴/۵ میلیارد دلار است، از بین میرود.
نکته دیگری که در استفاده از این سوخت باید به آن توجه شود، آلاینده بودن آن است. استفاده از آن در نیروگاههای داخلی، به آلودگی محیط زیست دامن زده است و استفاده بیشتر از آن در سالهای آینده، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
طبق این آمار، میزان انتشار آلاینده سوخت مایع، به صورت متوسط ۱۱ برابر و در برخی گازها مانند اکسید گوگرد، بیش از ۳۰۰ برابر سوخت گاز است. این اعداد به وضوح میزان تأثیرگذاری و آسیب وارد شده به محیط زیست را نشان میدهد.
افزایش بیشتر محدودیت در تامین گاز نیروگاهی میتواند به وقوع خاموشی در فصل زمستان که اوج مصرف این انرژی در کشور است، منجر شود. با توجه به اینکه بخش خانگی و صنعتی به طور مستقیم به ترتیب با ۸۰ و ۷۹ درصد به استفاده از گاز طبیعی وابسته هستند، در نتیجه این خاموشیها آسیب جدی به آن بخشها وارد میشود. این اتفاقات در نهایت به بخش اقتصادی کشور ضربه زده و در روند رشد آن اختلال ایجاد میکند.
یعنی نبودن یک برنامهریزی دقیق در تامین گاز طبیعی برای نیاز داخلی، در ادامه به بخشهای مهم کشور آسیب میزند؛ به همین دلیل پیش از آغاز فصل زمستان باید برای جلوگیری از کسری گاز و تبعات ناشی از آن تلاش کرد.