به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور عصر امروز در جمع نخبگان و فعالان اقتصادی چهارمحال و بختیاری گفت: ما در کشور باید از علم، دانش و ظرفیتهای موجود بهره ببریم و با زنده کردن دانایی و تواناییها محصولات با کیفیت تولید کنیم تا به این وسیله نیاز کشور رفع و زمینه برای تجاریسازی محصولات فراهم شود.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی، ادامه داد: توجه به اقتصاد دیجیتال نیز از اهمیت بالایی برخوردار است در واقع در تمامی حوزههای اقتصادی باید دانش بهروز به کار برده شود و تحقق این موضوع نیز در گرو این است که دانشگاه در کنار اقتصاد، صنعت و کشاورزی قرار گیرد.
** استقلال اقتصادی کشور تنها با کار جهادی میسر میشود
وی افزود: عجین شدن علم، دانش و فناوری با تولید در تمامی عرصهها میتواند موجب کاهش هزینه و افزایش محصول شود همچنین کیفیت محصولات نیز متفاوت خواهد شد، استقلال اقتصادی کشور تنها با کار جهادی میسر میشود و در این مسیر باید از ظرفیت دانشمندان به ویژه جوانان به خوبی استفاده شود.
حجتالاسلام رئیسی عنوان کرد: مردم چهارمحال و بختیاری در دوران دفاع مقدس از خودگذشتگی و رشادت بسیاری نشان دادند و امروز نیز در حوزه اقتصادی به کار جهادی مشغول هستند که ضرورت امروز کشور است.
رئیسجمهور با اشاره به ساز و کارهایی که برای تامین سرمایه مورد نیاز شرکتهای فناور و دانشبنیان در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: صندوق حمایت از فناوری، تسهیلات تبصره ۱۸ و بانکها از جمله این ساز و کارهاست و تاکید به بانکها این است که تسهیلات خود را به سمت حمایت از امور فناورانه هدایت کنند چراکه این امور میتوانند برای کشور آورده به همراه داشته باشند.
** حمایت از بخشهای خرد نیز به اندازه واحدهای کلان اهمیت دارد
وی تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد تسهیل صدور مجوز برای بخشهای خرد و کلان است چراکه حمایت از بخشهای خرد نیز به اندازه واحدهای کلان اهمیت دارد و این حمایت باید در عمل صورت بگیرد؛ در چهارمحال و بختیاری نیز باید در شورای اداری اعلام شود محصولاتی که در استان تولید میشوند حق عقد قرارداد با خارج از استان را ندارند مگر در مواردی که در استان تولیدات به اندازه رفع نیاز آنها نباشد.
حجتالاسلام رئیسی یادآور شد: واردات محصولاتی که در کشور تولید میشوند نیز نباید انجام شود البته در کشور مافیای واردات محصولات وجود دارد، اما با باید از واردات بیرویه جلوگیری شود چراکه این کار ضربات بزرگی به تولید کشور وارد میکند.
رئیسجمهور با اشاره به امکان صدور مجوزهای موقت برای واحدهای تولیدی، بیان کرد: فعالیت برخی واحدها باید به صورت آزمایشی باشد و صدور مجوزهای موقت تحقق این امر را تسریع میکند، پس از اتمام دوره مجوز نیز با بررسی محصول امکان تمدید زمان آن وجود دارد و این اقدام در افزایش کیفیت محصولات نیز تاثیر بسزایی دارد.
وی با تاکید بر لزوم سرمایهگذاری هلدینگهای کشور در استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری، افزود: لازم است برای تحقق این موضوع جلسهای با این هلدینگها برگزار شود چراکه این مراکز امکان حمایت از شرکتهای دانشبنیان را دارند و باید به این حوزه ورود پیدا کنند البته توزیع عادلانه امکانات و تسهیلات در کشور نیز اهمیت بالایی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
** تعداد شرکتهای دانشبنیان کشور به ۱۰ هزار رسید
حجتالاسلام رئیسی ادامه داد: تعداد شرکتهای دانشبنیان در کشور به ۱۰ هزار رسیده در حالی که این آمار در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم پنج هزار شرکت بود البته در کنار تعداد، کیفیت شرکتهای دانشبنیان نیز باید افزایش داشته باشد در واقع در رویش شرکتهای دانشبنیان کمیت و کیفیت اهمیت دارد.
رئیسجمهور عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری دارای ظرفیتهای گردشگری کمنظیری است و زمینههای گردشگری فراوانی در این استان وجود دارد بنابراین به استاندار همچنین مسئولان گردشگری استان توصیه میشود در این زمینه با کار جهادی حرکت کنند.
وی با بیان اینکه مسئله استقلال بنیاد ملی نخبگان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قابل بررسی است، اضافه کرد: تعداد قابل توجهی از اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور از بنیاد ملی نخبگان جذب میشوند و این روند نیز ادامه خواهد داشت.
** اهمیت تکمیل زنجیره ارزش بادام در چهارمحال و بختیاری
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: بادام یک محصول ارزشمند در چهارمحال و بختیاری محسوب میشود که تکمیل زنجیره ارزش آن از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه این اقدام منجر به افزایش ارزش افزوده محصول و اشتغالزایی در استان میشود گیاهان دارویی نیز یکی دیگر از ظرفیتهای موجود در استان است که میتواند یکی از صادرات جدی کشور باشد و باید زنجیره ارزش آن در استان تکمیل شود.