به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در این نشست مشترک به میزبانی گمرک مرزی نوردوز، هیأت گمرکی کشورمان با طرف ارمنی در خصوص موارد مختلف گمرکی بحث و تبادل نظر کردند.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات آذربایجانشرقی در این نشست با اشاره به افزایش میزان تعامل و همکاری و رشد حجم مبادلات تجاری بین گمرکات مرزی دو کشور، به صادرات بیش از ۶۰۰ هزار تن کالا به ارزش بالغ بر ۱۲۱ میلیون دلار در مدت هفت ماهه سال جاری اشاره کرد و افزود: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۸۲ درصد و از حیث ارزش دلاری ۳۳ درصد افزایش داشته است.
«صادق نامدار» همچنین با اشاره به تردد بیش از ۸۰ هزار کامیون در مدت یادشده از مرز نوردوز و رشد ۲۸ درصدی آن نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار داشت: در حال حاضر روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ کامیون از مرز نوردوز به ارمنستان تردد دارند که انتظار میرود در آینده نزدیک به ۳۰۰ دستگاه در روز برسد.
وی همچنین با اشاره به توافق رؤسای جمهور ۲ کشور در خصوص افزایش مبادلات تجاری به سه میلیارد دلار، ابراز امیدواری کرد: با برگزاری نشستهای مشترک و افزایش تعاملات گمرکی و اقتصادی، همکاریها و افزایش حجم مبادلات تجاری بین ۲ کشور بیش از پیش افزایش یابد.
ضرورت سرعت بخشی به تأمین زیر ساختهای تبادل الکترونیکی آمار گمرکی
«آرتاشس غمبریان» رئیس اداره گمرک جنوب ارمنستان نیز ضمن تشکر از تعامل و همکاری خوب گمرک نوردوز به ظرفیتهای ۲ کشور در زمینههای مختلف اشاره کرد و بر تسریع در تأمین زیرساختهای لازم جهت اجرایی کردن موافقت نامه تبادل الکترونیکی داده بین ۲ کشور تاکید کرد.
«آرا شاهوردیان» نماینده ارامنه مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس پارلمان دوستی ایران و ارمنستان نیز در این نشست ضمن قدردانی از رویکرد و توجه ویژه رئیس کل گمرک ایران به افزایش همکاریهای گمرکی بین ۲ کشور به اهمیت مرز تاریخی ۴۵ کیلومتری بین ۲ کشور اشاره و تأمین زیرساختهای جادهای ۲ طرف برای افزایش همکاریهای تجاری در راستای جذب گردشگر و تسهیل در امور مسافری را با اهمیت دانست و این امر را موجب رونق کریدور (راهگذر) جنوب به شمال عنوان کرد.
افزایش ساعات کاری و نیروی انسانی در گمرک کشور ارمنستان، تبادل اطلاعات دوسویه از جمله برگههای اسکن ایکس ری کامیونی و توزین باسکول، برگزاری دوره آموزشی کارنه تیر برای فعالان حوزه حمل و نقل بین المللی طرف ارمنی در منطقه آزاد ارس، هماهنگی متقابل توسعه موازی و مکمل پایانههای مرزی دو طرف، استفاده از ظرفیت قانونی کارنه دوپاساژ برای ورودموقت خودروهای سواری گردشگران خارجی از دیگر موارد پیشنهادی هیأت ایرانی بود که مورد استقبال هیأت گمرکی ارمنی قرار گرفت.