کد خبر:۱۱۱۴۹۵۶

اردوغان: آمریکا مسبب بروز تنش بین ترکیه و یونان است

رئیس‌جمهور ترکیه پیش از سفر رسمی آتی خود به یونان برای شرکت در شورای همکاری آتن- آنکارا تصریح کرد: آمریکا مسبب بروز تنش بین ترکیه و یونان است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز شنبه پیش از سفر رسمی آتی خود به آتن برای شرکت در شورای همکاری آتن- آنکارا در روز ۷ دسامبر (پنجشنبه جاری؛ ۱۶ آذر ماه) ابراز امیدواری کرد که فضای مذکرات با یونانی‌ها مثبت خواهد بود.

رئیس جمهور ترکیه در این خصوص گفت: درست نیست که دو کشور نزدیک به هم، با صدا‌هایی که به دشمنی دامن می‌زند، پاسخ دهند. ما در حال تدارک دیدار با همسایه خود هستیم. حرف می‌زنیم، اگر هر دو طرف از رفتار‌هایی که به منافع یکدیگر آسیب می‌زند خودداری کنند، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود.

رجب طیب اردوغان ادامه داد: مسائلی وجود دارد که می‌توانیم فورا به آن‌ها رسیدگی کنیم و اساس همکاری‌ها را گسترش دهیم. رویکرد ما به سیاست خارجی بازی حاصل جمع صفر نیست. ما با ذهنیت برد- برد به روابط با آتن می‌نگریم.

اردوغان همچنین آمریکا را به تلاش برای ایجاد تنش بین ترکیه و یونان متهم کرد و گفت: چه کسی مسئول است؟ برخی به ویژه ایالات متحده، علیرغم پرداخت هزینه، جنگنده اف-۱۶ در اختیار ما قرار نمی‌دهند و همزمان به یونان جنگنده و مهمات می‌فرستند.

این در حالیست که وی چهارشنبه پیش درباره روابط با یونان طی سخنانی اعلام کرده بود: با یونان در گذشته اختلافاتی داشتیم و در آینده نیز خواهیم داشت؛ اما به آن معنا نیست که نمی‌توانیم به عنوان دو کشوری که دریای مشترک داریم، در یک نقطه مشترک به توافق برسیم. ما دیپلماسی را یک بازی حاصل جمع صفر نمی‌دانیم. برای ما، دیپلماسی فرصت مهمی برای دیدار بر مبنای منطقی است. طبیعی است که بین کشور‌ها اختلاف وجود داشته باشد. نکته مهم این است که تمایل به حل و فصل اختلافات قبل از تبدیل شدن به گره داشته باشیم و ما این تمایل را داریم.

گفتنی است که نیکوس دندیاس وزیر امور خارجه یونان ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری طی سخنانی در هشتمین نشست مجمع اقتصادی دلفی ضمن ابراز خرسندی از فضای مثبت ایجاد شده میان ترکیه و یونان، تاکید کرده بود که دو کشور باید سایر گام‌های شجاعانه مانند تصمیم حمایت از یکدیگر در نها‌های بین المللی را بردارند.

هر دو کشور ترکیه و یونان عضو ائتلاف دفاعی ناتو هستند و سال‌ها است که بر سر مرز‌های دریایی و حقوق اکتشاف انرژی در دریای اژه و مدیترانه شرقی با یکدیگر اختلاف دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار