علی اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره ذخیره سازی گاز توسط صنایع برای جبران ناترازی گاز در زمستانها گفت: برای جبران ناترازی گاز در زمستانها ما باید شبکه توزیع گاز در کشور را تقویت کنیم به سمت ذخیره سازی گاز توسط صنایع حرکت کنیم و اقدام به بهینه سازی مصرف گاز کنیم.
وی در ادامه افزود: ما باید ذخیره سازی گاز توسط صنایع را تبدیل به یک تکلیف کنیم و صنایع را تشویق کنیم که به این سمت حرکت کنند، تا به این وسیله از این ذخایر خود در فصول سرد سال که گاز کم است استفاده کنند و ناترازی گاز منجر به تعطیلی آنها نشود.
عنابستانی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی صنایع به سمت ذخیره سازی گاز حرکت کنند ما در زمان برخورد با ناترازی گاز در زمستانها مشکل صنایع را نخواهیم داشت.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: ناترازی گاز در زمستانها مسئلهای جدی است و صنایع را با مشکلات عدیدهای رو به رو میکند، صنایع در کشورهای پیشرفته هم به سمت ذخیره سازی گاز حرکت کرده اند و باید صنایع ما هم به فکر تامین منابعی برای ذخیره سازی گاز در زمستانهای خود باشند.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: با توجه به اینکه کشور ما در فصول گرم سال گاز مازاد دارد، میتواند این گاز مازاد را به جای صادرات یا عدم برداشت گاز، به سمت اعطای این گاز به صنایع در قالبهای مختلف از جمله CNG، LPG، LNG و گازطبیعی در اختیار صنایع دارای مخازن ذخیرهسازی قرار دهد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: در ابتدای سال جاری، به تمامی صنایع دارای کمبود گازی در فصل زمستان اطلاع داده شد که در صورت سرمایهگذاری در جهت ایجاد مخازن ذخیرهسازی گاز، به میزان تمام ظرفیت مخزن مربوطه، گاز طبیعی یا CNG و LPG، LNG قرار خواهد داد. در همین جهت نیز به صنایع در جهت سرمایهگذاری در ایجاد مخازن ذخیرهسازی گاز مشوقهای متنوعی نیز اعطا شده و دولت به تمام آنها اعلام کرده که به سمت ذخیره سازی حرکت کنند.
عنابستانی بیان کرد: صنایع میتوانند با ذخیرهسازی گاز و تخفیف بزرگ گازی که از دولت بابت سرمایهگذاری در ایجاد زیرساختهای ذخیرهسازی دریافت میکنند؛ با قیمت بسیار ارزانتری سوخت یا خوراک گازی دریافت کنند.
وی بیان کرد: از طرف دیگر محصولات صنعتی انرژی بر یا در زنجیره ارزش گاز طبیعی به عنوان خوراک در فصول سرد سال به دلیل کاهش تولید و همچنین افزایش قیمت گاز طبیعی به عنوان ماده سوختی یا خوراک، با افزایش قیمت بالایی مواجه میشود و از محل عدم توقف تولید و تداوم تولید صنعتی نیز صنایع سود خواهند برد و از این رو سرمایهگذاری در ایجاد زیرساختهای ذخیرهسازی برای صنایع یک بازی دو سر برد است.