به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وارد مسکو شد و مورد استقبال سفیر ایران و برخی مقامات وزارت خارجه روسیه قرار گرفت.
نشست سالانه وزیران امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر، روز سه شنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۲ با حضور وزیران امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان برگزار میشود.
قرار است در این نشست، مهمترین موضوعات مرتبط با این پهنه آبی همچون زمینههای توسعه همکاریها در حوزههای مختلف مانند امنیت منطقه خزر، گسترش روابط اقتصادی، حمل و نقل دریایی، تجارت، انرژی، محیط زیست و موضوعات حقوقی مرتبط بررسی شود.
وزیر امور خارجه عصر دوشنبه پیش از ترک تهران به مقصد مسکو در این باره در فضای مجازی نوشت: به منظور شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر و پیگیری موضوعات دوجانبه و منطقه با وزیر خارجه روسیه و دیگر همتایانم، عازم مسکو هستم.
حسین امیرعبداللهیان افزود: اهمیت همکاری و مشارکت جمعی با وجود فرصتهای اقتصادی متنوع و چالشهای زیست محیطی در این منطقه، برجسته است.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: دریای خزر به عنوان شتابدهنده رشد مناسبات تجاری چندجانبه میان کشورهای ساحلی اهمیت ویژهای در سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران دارد.
اجلاس کشورهای ساحلی خزر را می توان از جمله نشست هایی دانست که در چارچوب سیاست خارجی متوازن منطقه ای و براساس همسایگی برنامه ریزی شده است.
ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر تیرماه ۱۴۰۱ به میزبانی عشقآباد پایتخت ترکمنستان برگزار شد.
حسین امیر عبداللهیان در بدو ورود به مسکو و در جمع خبرنگاران گفت: همانطور که اشاره کردید یکی از اهداف سفرم در این مرحله به مسکو شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر است. ما بر روی موضوعاتی که همکاریهای اقتصادی و تجاری را بین کشورهای ساحلی حوزه دریای خزر تقویت کند تمرکز داریم. و این یکی از موضوعاتی است که برای نیرومند سازی همکاری های اقتصادی پنج کشور ساحلی حوزه خزر میتواند کمک کننده و موثر باشد.
وی ادامه داد: در عین حال با استفاده از این فرصت دیدار دوجانبهای را به همراه تیم همکارانم در این سفر با جناب آقای لاوروف خواهیم داشت.
امیر عبداللهیان افزود: هدف پیگیری آخرین توافقاتی است که بین روسای جمهور دو کشور سال گذشته انجام شده و با استفاده از فرصت موجود با برخی از وزرای خارجه حاضر در نشست دریای خزر هم دیدار و گفتوگوهای دوجانبهای را خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: طبیعی است که موضوع فلسطین و جنایات رژیم اسرائیل علیه غزه یکی دیگر از موضوعات اساسی است که با همه شرکت کنندگان در این اجلاس و به ویژه با میزبان اصلی (روسیه) در خصوص راههای توقف فوری نسل کشی و جنایات جنگی علیه مردم غزه و کرانه باختری فلسطین، گشایش معبر انسانی برای ارسال کمک های مستمر انسانی و همچنین جلوگیری از کوچ اجباری مردم غزه اقدام خواهیم کرد.