به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «قطعا خیر»، این پاسخ وزیر انرژی عربستان، برای موافقت با حذف تدریجی سوختهای فسیلی در جهان است.
پاسخی که خبرگزاری فرانسه از آن با درهای بسته موافقت برای کاهش سوختهای فسیلی در مذاکرات کنفرانس تغییرات آبوهوایی دبی (COP۲۸) یاد کرد و نوشت، مذاکرت سختی پیشروی دبی است.
گفته میشود، یک «حذف/خارج شدن تدریجی» آرمایشی در نخستین پیشنویس توافقنامه برای اقدام اقلیمی گنجانده شده است که نمایندگان در مذاکرات شان درباره آن چانهزنی میکنند. این کنفرانس ۱۲ دسامبر به پایان میرسد.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان به بلومبرگ گفته است، عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان با این امر موافق نیست.
این مقام سعودی در مصاحبهای در ریاض (در رابطه با موافقت با حذف تدریجی سوختهای فسیلی) گفته است: «قطعا خیر»
«من به شما اطمینان میدهم که حتی یک نفر (من در مورد دولتها صحبت میکنم) به آن اعتقاد ندارد.»
عبدالعزیز بن سلمان گفت: «من میخواهم برای همه کسانی که علنا میگویند، ما مجبوریم (به تدریج کاهشی هستیم) یک چالش مطرح کنم، من نام و شماره آنها را به شما میدهم، با آنها تماس میگیرم و از آنها میپرسم که چگونه قرار است، این کار را انجام دهند.»
«اگر آنها معتقدند که این اخلاقیترین موضوع است، عالی است. بگذارید خودشان این کار را انجام دهند و ما خواهیم دید که چقدر میتوانند این کار را انجام دهند.»
حدود ۲۰۰ کشور در نشست دبی که در پایان گرمترین سال تاریخ برگزار شد باید در یک تصمیم به اجماع برسند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هفته گذشته در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه خواستار توقف کامل استفاده از سوختهای فسیلی شد و هشدار داد، یک «فاجعه کامل» بر سر راه بشریت قرار دارد.
این مقام سعودی کمکهای غرب به صندوق جدید خسارات آبوهوایی را با عنوان «تغییر کوچک» به سخره گرفت.
چنین بودجههای خصوصی به دلیل عدم شفافیت و غیرالزام آور بودن تعهدات اثر چندانی ندارد و شامل وام و سرمایهگذاری کم اثر مورد انتقاد قرار گرفته است.
وزیر انرژی عربستان افزود: ریاض منابع انرژی خود را بازسازی، در انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری کرده و بهرهوری انرژی را بهبود بخشیده است، چراکه تلاش میکند، اقتصاد خود را تا سال ۲۰۳۰ کربنزدایی کند.
به نوشته این گزارش، اما این هدف شامل حذف (صادرات) ۸.۹ میلیون بشکه نفت در روز توسط عربستان سعودی نمیشود.
در عین حال، یاسر الرمیان، رئیس آرامکو، غول نفتی عربستان در این کنفرانس گفت: «شما نمیتوانید به کشورهای توسعهنیافته یا کشورهای در حال توسعه بروید و از آنها بخواهید که اقدامات مشابه در دوران گذار را انجام دهند، به ویژه به افرادی که به انرژی دسترسی ندارند.»
وی گفت که از یکی از وزرای کشورهای آفریقایی شنیده است که میگوید: «برای اینکه رشد داشته باشیم، ابتدا باید کربنسازی و سپس کربنزدایی کنیم».
روز گذشته نیز روزنامه گاردین طی گزارشی از ابراز تردید سلطان احمد الجابر، رئیس کنفرانس تغییرات آبو هوایی سازمان ملل (COP۲۸) نسبت به سند عملی سیاستهای به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانهای که توسط سازمان ملل پیش میرود، خبر داد.
این مقام اماراتی گفته بود، هیچ (سند) علمی وجود ندارد که نشان دهد کم کردن تدریجی مصرف سوختهای فسیلی باعث کاهش گرمایش جهانی میشود.
رئیس کنفرانس تغییرات آبو هوایی سازمان ملل که اکنون در دبی در حال برگزاری است، مدعی است، کاهش تدریجی مصرف سوختهای فسیلی توسعه پایدار را عقب میاندازد و بشریت را به دوره پارینه سنگی برمیگرداند.
امارات میزبان بیست و هشتمین کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل (COP۲۸) امید دارد، دیدگاه آینده با کربن کمتر رونق دهد، این دیدگاه شامل حذف نکردن سوختهای فسیلی با استفاده از فناوری جذب دیاکسید کربن برای دور نگه داشتن آن از جو اتمسفر و یا تمیزتر کردن فعالیتهای نفت و گاز است.
آمریکا که با فهرست کردن مجموعهای اقدامات تلاش میکند خود را رهبر مقابله با بحران آبو هوا نشان دهد نیز از حذف تدریجی استفاده از زغالسنگ حمایت کرده، اما به سایر سوختهای فسیلی اشاره نکرده است.
آمریکا پس از چین، دومین تولیدکننده بزرگ گازهای گلخانهای در جهان است. این کشور پس از رونق حفاری مبتنی بر فناوری در قطب نفتی خود، به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان که منبع اصلی انتشار گازهای گلخانهای به شمار میرود، تبدیل شده است.
بیست و هشتمین نشست سالانه آب و هوایی سازمان ملل متحد که دولتها در آن در مورد چگونگی محدود کردن تولید سوختهای فسیلی و آماده شدن برای تغییرات آب و هوایی بحث خواهند کرد، از پنجشنبه ۹ آذر در امارات آغاز شده و تا ۲۱ آذر ادامه دارد. بیش از ۷۰ هزار مهمان از ۱۹۸ کشور جهان از جمله رهبران ۱۸۰ کشور در این اجلاس شرکت دارند.