به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، احمد ابو الغیظ، دبیرکل اتحادیه عرب، تأیید کرد که رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه آتش بس در نوار غزه منعکس کننده «انزوای اسراییل» است.
در بیانیه صادره از اتحادیه عرب به نقل از ابو الغیظ آمده است که این رأی گیری در مجمع عمومی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، موضع اسراییل و ادعاهایی را که این رژیم در «جنگ بیرحمانه، ناعادلانه و بی هدف علیه غیرنظامیان در نوار غزه» بر آن تکیه میکند، آشکار کرد.
پیش از این نیز، احمد ابو الغیظ، دبیرکل اتحادیه عرب امروز چهارشنبه در توییتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که موافقت ۱۵۳ کشور با پیش نویس این قطعنامه، بازتاب موضع حقیقی افکار عمومی بین المللی در حمایت از این دعوت است، نه شورای امنیت.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد عصر دیروز سه شنبه به پیش نویس قطعنامه آتش بس پیشنهادی از سوی کشورهای عربی و اسلامی رأی داد.
در جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت نوار غزه که عصر سه شنبه به وقت محلی ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۲ تشکیل شد، ۱۵۳ کشور از میان ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه و نیز آزادی فوری و بدون قید و شرط همه "گروگانها" رأی مثبت داد. ۱۰ عضو سازمان ملل رأی منفی دادند و ۲۳ عضو نیز رأی ممتنع دادند و به این ترتیب اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل در برابر آمریکا و رژیم اسراییل ایستادند. پاراگوئه و اتریش نیز در زمره مخالفان این قطعنامه بودند که رأی منفی دادند.
انگلیس مهمترین متحد آمریکا و کشورهایی همچون آلمان، ایتالیا، هلند و اوکراین نیز به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.
در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان حمایت از غیرنظامیان و اجرای تعهدات حقوقی و بشردوستانه، قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه به رغم مخالفت ۱۰ عضو سازمان ملل از جمله آمریکا حامی بزرگ رژیم اسراییل و نیز این رژیم به تصویب رسید.
این قطعنامه که از سوی گروه کشورهای عربی و اسلامی ارایه شده است، از وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه و رنج مردم غیرنظامی فلسطین ابراز نگرانی شدید میکند و بر محافظت از جمعیت غیرنظامی فلسطین و اسراییل باید مطابق با قوانین بین المللی بشردوستانه تاکید میکند و خواستار آتش بس فوری بشردوستانه است.
این قطعنامه مجدداً تاکید میکند که همه طرفها باید به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی از جمله حقوق بشردوستانه بین المللی به ویژه در مورد حمایت از غیرنظامیان، پایبند باشند. این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه «گروگانها» و همچنین تضمین دسترسی بشردوستانه است.
تلاش آمریکا وکشورهای غربی برای تغییر قطعنامه و معرفی حماس به عنوان گروه تروریستی با مخالفت کشورهای عضو و با عدم کسب حدنصاب آرای لازم برای دومین بار با شکست مواجه شد. جمهوری اسلامی در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راهکار مطرح در مساله فلسطین وشناسایی اسراییل، به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه رأی مثبت داد.