به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، تولید شکر در هند در سال زراعی جاری به خاطر کاهش بارندگی، برای اولین بار طی ۷ سال گذشته کمتر از میزان مصرف در این کشور بوده است؛ بنابراین کشت پایینتر احتمالاً باعث میشود دومین تولید کننده شکر در دنیا وارد کننده این محصول در سال آینده میلادی باشد.
کاهش تولید در دو ایالت اصلی تولید کننده شکر یعنی ماهاراشترا و کارناتاکا دورنمای این محصول را از ابتدای پاییز تیره و تاریک کرده و احتمال ممنوعیت صادرات شکر در ۲۰۲۴ را بالا برده است.
تولید شکر در هند در سال زراعی آینده که تا سپتامبر ۲۰۲۵ ادامه دارد باز هم رو به کاهش خواهد بود.
سطح پایین ذخایر در ماهاراشترا و کارناتاکا که روی هم رفته حدود نیمی از شکر هند را تولید میکنند، باعث شده بسیاری از کشاورزان محصولاتی مانند ذرت و نخود را کشت کنند که به آب کمتری نیاز دارند و زودتر به بهرهبرداری میرسند.
نظرسنجی رویترز از بیش از ۲۰۰ کشاورز حاکی از آن است که تولید شکر در سال زراعی جاری و سال آینده همگام با پیشبینی تاجران کاهش خواهد یافت. انتظار میرود مصرف هم در همین دوره افزایش پیدا کند.
هند در حال حاضر ۱۲ درصد از تجارت جهانی شکر را در اختیار دارد، اما پیشبینی میشود این کشور در نیمه اول ۲۰۲۵ تبدیل به وارد کننده خالص این محصول شود.
پیش بینی واردات شکر هند برای اولین بار از ۲۰۱۷، قیمت جهانی این محصول را هم بالا خواهد برد. قیمت شکر در ماه گذشته میلادی به بالاترین رقم طی چند سال گذشته رسید و در این بین، برزیل به عنوان بزرگترین صادر کننده شکر دنیا برنده خواهد بود.
هند ۳۳.۱ میلیون تن شکر در سال زراعی منتهی به سپتامبر تولید کرد و انجمن شکر این کشور در ماه اوت اعلام کرد تولید خالص شکر در سال زراعی جاری که از ماه اکتبر آغاز شده احتمالاً تا ۳۱.۷ میلیون تن کاهش خواهد یافت.
در حالی که بسیاری از تاجران هندی تخمین میزنند میزان تولید شکر در سال آینده بین ۲۵ تا ۲۶.۹ میلیون تن باشد، پیش بینی میشود مصرف داخلی شکر در سال زراعی جاری ۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۲۹.۲ میلیون تن برسد که نتیجه رشد جمعیت و افزایش درآمدها خواهد بود.
هند به طور متوسط ۶.۸ میلیون تن شکر طی ۵ سال گذشته صادر کرده و دومین صادر کننده بزرگ شکر در دنیا بوده است. هند در سال گذشته یک پله سقوط کرد و در رتبه سوم پس از تایلند قرار گرفت.