به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیأت دولت امروز چهارشنبه (۲۹ آذر ۱۴۰۲) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فردا با حضور ریاست محترم جمهور، پروژه فیبر نوری گلستان افتتاح خواهد شد و استان گلستان، اولین استان ما است که تمام ۳۷ شهر آن تحت پوشش کامل فیبر نوری قرار گرفته و از فردا هموطنان عزیزمان در شهرهای مختلف استان گلستان میتوانند از سرعتهای چندصد مگابیت بر ثانیه بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: هر هموطنی در استان گلستان از فردا درخواست بدهد، ظرف حداکثر یک ماه اپراتوری که مشخص شده این سرویس را برایش فراهم میکند؛ سرعتهایی که در قالب این طرح به مردم عزیزمان در این استان ارایه شده تا ۹۵۰ مگابیت بر ثانیه هم بوده که ۸۰ تا ۹۰ برابر سرعت فعلی است که ارتباطات ثابتمان در کشور دارد. امیدواریم که تا پایان دولت، چنین سرعتی را برای همه خانوارهای شهری فراهم کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تاکنون ارایه حدود ۷۱ درصد خدمات دستگاهها در پنجره ملی خدمات هوشمند دولت انجام میشد و باید تا دهه فجر به ۱۰۰ درصد برسد و برای هوشمندسازی تا یک ماه و برای استعلامات برخط تا ۳۰ آذر به دستگاهها فرصت داده شده است. برای ارایه خدمات ۱۰۰ درصدی هم مهلت گذشته و آنها، یک یک میآیند و دلایلشان را ارائه میکنند لذا امیدواریم حداکثر تا دهه فجر خدمات کامل شود.
وی ادامه داد: تاکنون دستگاهها در حال ارایه حدود ۷۱ درصد از خدماتشان توسط پنجره ملی خدمات هوشمند دولت هستند و تا ۳۰ آذر که فرصت پایانی است باید تمام استعلامات خود را برخط کنند که هنوز بعضیهای آنها عقب هستند؛ تا ماه بعد هم باید ۲۰ درصد مراحل هوشمند شود؛ یعنی بدون مراجعه حضوری، ارسال مدرک و مداخله انسانی در هر ساعت از شبانهروز باید بتوانید خدمت دریافت کنید؛ البته میانگین آن الان ۵ یا ۶ درصد است که تا یک ماه آینده باید به ۲۰ درصد برسد.
زارعپور با بیان اینکه این اتفاق بسیار بزرگی است که شما بتوانید همه خدمات دولت را در یک پنجره واحد داشته باشید، افزود: برای همین کار سنگینی را میطلبد و امیدواریم با همکاری همه دستگاهها این حدود ۳۰ درصد خدمت باقی مانده هم تا دهه فجر به پنجره ملی خدمات هوشمند اضافه شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره اینترنت ماهوارهای اظهار کرد: ما بارها در همین حیاط دولت اعلام کردهایم که در وزارت ارتباطات و دولت از فعالیت هر ارایهدهنده خدمات اینترنت ماهوارهای در کشور استقبال میکنیم، منوط به اینکه قواعد سرزمین ما را بپذیرند.
زارع پور اضافه کرد: تقریباً یک ماه و نیم قبل، هیات تنظیم مقررات جهانی اتحادیه بینالمللی مخابرات مصوب کرد که یکی از بزرگترین ارایهدهندگان اینترنت به شکل منظومه ماهوارهای باید «لندینگ رایت» جمهوری اسلامی را برای ارایه خدمات بپذیرد. به عنوان مقدمه کار هم یک شرکت دیگر آمد و قواعد سرزمینی یا به اصطلاح فنی آن لندینگ رایت جمهوری اسلامی را پذیرفت و امضا کرد و در حال طیکردن مقدمات برای گرفتن پروانه از سازمان تنظیم مقررات رادیویی است تا بتواند فعالیت خود را به شکل رسمی در ایران آغاز کند.