به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به منابع عمده تأمین درآمد دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: این منابع عموماً نفت است و دولت در بودجه خود ۶۵ دلار بهازای صادرات روزانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه دیده است؛ عملاً نسبت به سال گذشته وضعیت درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده است و این مسئله در راستای اصلاح ساختار بودجه است.
وی درباره افزایش بیش از ۴۹ درصد درآمدهای مالیاتی اظهار کرد: فروش اوراق و واگذاریهای داراییهای مالی با کاهش روبرو شده است.
این نماینده موافق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ بیان کرد: وقتی منابع درآمدی دولت اندک است، قدرت مانور زیادی نداریم و طبیعتاً در این شرایط نمیتوانیم در هزینهها مانور زیادی داشته باشیم.
وی با تأکید بر ضرورت حرکت به سمت درآمدهای پایدار در بودجه عنوان کرد: یکی از درآمدهای پایدار، موضوع مالیاتها است و در این زمینه باید به سراغ مالیات بر مصرف، نه مالیات بر تولید برویم. در طول چند سال گذشته مجلس و دولت مالیات بر سود شرکتها را از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد کاهش داده است و امیدوار هستیم امسال هم همین روند را داشته باشیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش یکدرصدی مالیات بر ارزشافزوده گفت: این مالیات در حقیقت مالیات بر مصرف است و تأثیری بر تورم ندارد یا اگر دارد نسبت به مالیات بر سود شرکتها و مالیات بر تولید اثر خیلی کمتری دارد. البته اینکه آیا این یک درصد در بودجه نهایی باقی بماند و مصوب شود هنوز قطعی نیست و مجلس میتواند در جزئیات، یک درصد را حذف کند و منابع درآمدی دیگری اضافه کند.
وی با تأکید بر اینکه نباید بهصورت تصنعی قیمت هر بشکه نفت را اضافه و میزان تولید و صادرات را بیشتر از آنچه است، در نظر بگیریم گفت: در طول سالهای گذشته ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتهایم که از طریق بانک مرکزی یا فروش اوراق تأمین شده است؛ اما امسال دولت بودجه را واقعیتر کرده است.