به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از راشاتودی، «مارک روته» نخستوزیر هلند اعلام کرد که این کشور در حال آمادهسازی تحویل ۱۸ فروند جنگنده اف -۱۶ به ارتش اوکراین است.
وی پس از گفتوگوی تلفنی با ولودیمییر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد: من این تصمیم دولتمان را به اطلاع رییسجمهور زلنسکی رساندم. تحویل جنگندههای اف -۱۶ یکی از مهمترین عناصر توافقهای انجامشده برای حمایت نظامی اوکراین است. افزون بر مجوز صادرات (این جنگندهها) قبل از ارسال جنگندهها، باید شماری از معیارها از جمله الزامات مربوط به پرسنل و زیرساختها نیز باید رعایت شود.
زلنسکی پنجشنبه گذشته اعلام کرد که ارتش این کشور خواستار بسیج صدها هزار اوکراینی برای تکمیل نیروهای کییف در مقابله با جبهه روسیه است. رییس جمهور اوکراین گفت که فرماندهی نظامی اوکراین پیشنهاد بسیج ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار نفر را داده است، اما به گفته او برای حمایت از این پیشنهاد به استدلالهای بیشتری نیاز است.
مقامات نظامی اوکراین به خبرگزاری فرانسه گفتند که ارتش اوکراین در تلاش برای یافتن نیروهای جدید برای نبرد با نیروهای روسی است که بار دیگر در حال تشدید حملات هستند. آنها همچنین گفتند که برخی از اوکراینیهایی که در آغاز فوریه ۲۰۲۲ به نبرد پیوستند، هنوز در نبرد و خسته هستند، در حالی که داوطلبان برای جایگزینی کشتهها یا زخمیها بسیار کم و نادر هستند.
زلنسکی در حدود یک ماه پیش نیز از فرماندهی نظامی ارتش درخواست کرده بود که سیستم استخدام نظامیان را بررسی کند. او همچنین هشدار داد که اوکراین ممکن است توانایی بسیج تعداد زیادی را نداشته باشد و توضیح داد که برای تأمین مالی یک سرباز تقریباً به شش مالیات دهنده نیاز است.
زلنسکی در این ارتباط این پرسش را مطرح کرد که چگونه از ژانویه به بعد سه میلیون مالیات دهنده بیشتر پیدا کنیم؟
هفته گذشته «جیمز استاوریدیس»، فرمانده اسبق «واحد عالی متفقین» وابسته به ناتو مدعی شده بود که اوکراین نمیتواند بخشهایی از خاک این کشور که تحت کنترل نیروهای روسیه درآمده را پس بگیرد و باید تسلیم کردن این اراضی به مسکو را قبول کند.
استاوریدیس در مقالهای که برای بلومبرگ نوشته، برای نیروهای اوکراینی، دورنمایی تیره و ناخوشایند ترسیم کرده و بر این باور است که دلیلی وجود ندارد که بتوان «انتظار تغییرات قابل توجه در میدان نبرد را در آینده نزدیک داشت، آن هم بعد از ماهها عملیاتهای پرهزینه.» وی نوشت: «نیروهای اوکراینی در نهایت قادر به بیرون راندن روسیه از بخش اعظم مناطق تحت تصرف (مسکو) هستند؛ در واقع چنین اتفاقی غیر محتمل است. احتمالاً کییف گزینه تسلیم موقت یا دائمی شبه جزیره کریمه را در ازای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو مدنظر قرار میدهد.»