نشست تخصصی «الزامات افزایش مشارکت مردم در انتخابات اسفند ۱۴۰۲» با حضور «بابک نگاهداری» رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، اساتید دانشگاه و مدیران وزارت کشور برگزار شد.
نگاهداری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اهمیت انتخابات پیشرو، اظهار کرد: وظیفه ما این است که سعی کنیم انتخابات پرشور و با مشارکت بالا برگزار شود؛ مشارکت مردم قدرت چانهزنی بینالمللی را بیشتر میکند؛ لذا سعی کنیم انتخابات، پُر شور و با مشارکت بالا برگزار شود.
وی با بیان اینکه انتخابات اصلیترین سازوکار مردم برای برگزیدن مسوولان، مدیران و نمایندگان است، گفت: اگر بخواهیم اراده مردم در حکمرانی تحقق پیدا کند، اصلیترین مسیر آن برگزاری انتخابات است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: انتخابات بهترین شیوه برای تبدیل اراده مردم به نمایندگی است و این امر در اصل ششم قانون اساسی که اداره امور در جمهوری اسلامی را مبتنی بر اراده مردم میداند، به وضوح مطرح شدهاست. این اصل را میتوان یک تأکید ویژه، شفاف، کامل و صریح درباره مشارکت مردم در حکمرانی از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی با اشاره به برگزاری ۳۹ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران گفت: این انتخاباتها با وجود شرایط سختی که وجود داشته از قبیل ترور مسئولان رده بالای کشور، فعالیت گروهکهای تجزیهطلب، جنگ تحمیلی، توطئههای دشمنان نظام، دوران کرونا و… برگزار شده است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامهداد: رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردهاند که انتخابات یکی از پایههای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران و حضور مردم در صحنه باعث تحقق مردمسالاری است؛ ایشان حتی مردمسالاری را مایه پایداری ایران برشمردهاند.
وی به چهار مؤلفه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، یعنی مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات اشاره کرد و گفت: این چهار مؤلفه منظومه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران در بحث انتخابات است.