آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۲۶۶۷
منابع مطلع:

ترکیه عجله‌ای برای تایید پیوستن سوئد به ناتو ندارد

یک شبکه روسی روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع در پارلمان ترکیه گزارش داد که دولت آنکارا عجله‌ای برای تصویب نهایی پروتکل عضویت سوئد در ناتو ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، علی‌رغم تایید اولیه پروتکل عضویت سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه، منابع مطلع، اما از احتمال تأخیر در تصویب نهایی خبر می‌دهند.

شبکه «ریانووستی» امروز (سه‌شنبه) به نقل از یک منبع آگاه در آنکارا گزارش داد که مشخص است دولت ترکیه عجله‌ای برای تصویب پروتکل پیوستن سوئد به ناتو در پارلمان این کشور ندارد.

این منبع در پارلمان ترکیه که خواست نام یا مقامش فاش نشود، به ریانووستی گفت که تاریخ دقیقی برای برگزاری جلسه رأی‌دهی به پروتکل عضویت سوئد در ناتو، در این نهاد قانون‌گذاری تعیین نشده است.

طبق این گزارش، وی همچنین اضافه کرد: «ما هیچ عجله‌ای نداریم. فرآیند‌های به‌هم پیوسته‌ای وجود دارد که باید از آن‌ها تبعیت کنیم. هیچ فشاری روی ما برای رسیدن به هیچ ضرب‌الاجلی وجود ندارد».

فنلاند و سوئد هر دو کشور شمال اروپا و نزدیک یا هم مرز با روسیه پس از آغاز جنگ مسکو علیه اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، برای عضویت در ناتو درخواست دادند.

ترکیه عضویت فنلاند در این ائتلاف را در ماه مارس تایید کرد، اما گفت که منتظر است سوئد به یادداشت سه جانبه ژوئن ۲۰۲۲ برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی آنکارا پایبند باشد.

هرعضو جدید ناتو باید توسط همه اعضای فعلی تایید شود، از جمله ترکیه که بیش از ۷۰ سال عضو این ائتلاف بوده و دومین ارتش بزرگ خود را دارد.

پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود که از تصمیم کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه در خصوص پیوستن سوئد به ائتلاف ناتو استقبال می‌کند.

روزنامه «حریت» نیز به نقل یک منبع ارشد در کاخ سفید نوشت که آمریکا منتظر تصویب پروتکل عضویت سوئد در ناتو توسط پارلمان ترکیه است تا سپس شروع به برداشتن گام‌هایی برای فروش اف-۱۶ به آنکارا کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار